InwonersCoronaCorona­vaccinatieDerde prik (voor mensen met een afweerstoornis)
Publicatiedatum: 09-12-2021 om 01:30 uur

Derde prik voor mensen met ernstige afweerstoornis

Bij een kleine groep patiënten met een ernstige afweerstoornis werken de twee coronavaccinaties onvoldoende. Daarom komen zij in aanmerking voor een derde vaccinatie, zodat ze een betere bescherming krijgen tegen het coronavirus. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of behandeling. Zij krijgen van hun medisch specialist een uitnodiging voor een vaccinatie bij de GGD.

Kom je hiervoor in aanmerking? Wacht dan de officiële uitnodiging af en neem deze mee naar de vaccinatielocatie. Je krijgt de derde vaccinatie alleen op vertoon van deze uitnodiging.

Welk vaccin?

De derde vaccinatie voor deze groep mensen bestaat uit een vaccinatie met een mRNA vaccin (Pfizer of Moderna). Je kunt zelf niet kiezen voor een bepaald merk, je krijgt wat er op dat moment bij de GGD beschikbaar is. Je krijgt dus óf een vaccin van hetzelfde merk als waar je eerder mee bent gevaccineerd, of je krijgt een vaccin van een ander merk. Het is in ieder geval altijd een mRNA vaccin.

Meer weten?

Lees hier het antwoord op veelgestelde vragen over de derde coronavaccinatie.

Veel gestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen een booster en een 3de prik?

    Mensen krijgen een derde prik als hun bescherming na 2 prikken mogelijk nog onvoldoende is. Dit geldt met name voor bepaalde groepen mensen met een ernstig gecompromitteerd immuunsysteem (onvoldoende afweer).

    Een booster wordt ingezet voor mensen die in eerste instantie voldoende bescherming hebben aangemaakt, maar bij wie we de bescherming willen oppeppen.

Gerelateerd nieuws

Corona­vaccinatie

GGD West-Brabant opent fijnmazige vaccinatielocatie in Stadskantoor Breda

Inwoners die hun eerste of tweede coronavaccinatie willen halen, kunnen dat vanaf dinsdag 11 januari ook doen in het Stadskantoor van de gemeente Breda. Dankzij deze nieuwe pop-up vaccinatielocatie kunnen…
Corona­vaccinatie

GGD West-Brabant opent vaccinatielocatie in Bergen op Zoom

In antwoord op het versneld vaccineren van alle 18-plussers breidt GGD West-Brabant de vaccinatiecapaciteit in de regio verder uit. Vanaf dinsdag 4 januari opent de GGD een nieuwe locatie in…
Corona, Corona­vaccinatie

GGD West-Brabant breidt vaccinatielocaties uit

In antwoord op het versneld vaccineren van alle 60-plussers, breidt GGD West-Brabant de vaccinatiecapaciteit in de regio verder uit. Vanaf maandag 13 december neemt de GGD de grote hal van…