InwonersCoronaPositieve zelftest
Publicatiedatum: 17-08-2021 om 02:57 uur
Laatste update: 16-12-2022 om 17:01 uur

Positieve zelftest. Wat nu?

Heb je een positieve zelftest? Dan heb je sinds 11 april geen bevestiging van de GGD nodig. Je gaat direct in isolatie. Tenzij je bij de doelgroepen hoort voor wie het testadvies bij de GGD blijft gelden. Op deze pagina lees je wat het advies is na een positieve zelftest.

 1. Ga in isolatie
  Je hebt corona. Blijf minimaal 5 dagen thuis in je eigen kamer tot je 24 uur klachtenvrij bent. Laat geen bezoek komen.
 2. Informeer je nauwe contacten
 3. Heb je een positieve zelftest en heb je voor een reis naar het buitenland binnenkort een herstelbewijs nodig?
  Laat je dan wel testen bij de GGD.
  Maak een afspraak op een van onze testlocaties en bekijk hoe je een herstelbewijs aanvraagt.
 4. Let op! Doelgroepen die geadviseerd worden zich wel bij de GGD te laten testen
  Voor zorgmedewerkers en inwoners met een kwetsbare gezondheid blijft het advies om zich te laten testen bij de GGD. Dat geldt ook voor inwoners bij wie het niet lukt om een zelftest af te nemen. Maak een afspraak op een van onze testlocaties.

Tips bij een positieve testuitslag

 • Lees meer in de folder ‘Hulp en steun bij isolatie’ op de website van de Rijksoverheid.
 • Ervaar je psychische of praktische problemen tijdens de quarantaine of isolatie? Bespreek dit tijdens het bron- en contactonderzoek, onze medewerkers kunnen extra steun inschakelen van een quarantainecoach. Kijk hier voor meer informatie over quarantainecoaches.
 • Plan geen nieuwe coronatest als je in de afgelopen 8 weken positief bent getest bij de GGD. Het heeft geen zin om op die manier te kijken of je negatief test en je al eerder uit huis mag.

Uitslag van de coronatest bij de GGD bekijken

Heb je je bij de GGD laten testen? Je kunt de uitslag van de coronatest het snelst bekijken op coronatest.nl als je een DigiD hebt. Vraag dus een DigiD aan voor kinderen (ook onder de 12 jaar) om zo snel mogelijk de uitslag te zien.

Je ontvangt van de GGD een beveiligde mail met informatie en adviezen voor jou en je omgeving als je positief getest bent. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen.