InwonersNieuwsCoronavaccin­atie in de wijkVaccinatie op Kasteelplein en Breda International Airport tot eind 2021 mogelijk

Vaccinatie op Kasteelplein en Breda International Airport tot eind 2021 mogelijk

De huidige vaccinatielocaties van de GGD West-Brabant op het Kasteelplein in Breda en Breda International Airport (BIA) blijven tot eind 2021 geopend. Mensen die gevaccineerd willen worden kunnen zeven dagen per week van 12:00 uur tot 19:00 uur terecht op het Kasteelplein en doordeweeks dagelijks van 8.00 tot 14.00 uur op BIA.

Met én zonder afspraak

Mensen kunnen met én zonder afspraak terecht voor hun vaccinatie. De GGD West-Brabant vraagt wel om het legitimatiebewijs en de gezondheidsverklaring kan terplekke worden ingevuld. Er is keuze tussen twee vaccins: Janssen en Pfizer. Na de eerste vaccinatie met het Pfizer-vaccin kan een tweede vaccin via afspraak óf via vrije inloop gehaald worden.

Eerste, tweede en derde prik

Mensen kunnen terecht voor hun eerste en tweede prik. Ook mensen die een uitnodiging hebben gekregen voor een derde prik kunnen hier een afspraak maken of gewoon binnen lopen.

Vaccineren zo laagdrempelig mogelijk

Arjen van Drunen, wethouder Gezondheid: “We zien de afgelopen weken het aantal besmettingen weer toenemen. Het lijkt erop dat we voorlopig nog niet af zijn van corona. Gelukkig is het aantal mensen met ernstige klachten wel afgenomen, dankzij de vaccinaties. Het is dan ook heel belangrijk dat de pop-up vaccinatielocatie tot het einde van het jaar kan blijven staan op het Kasteelplein. We willen vaccineren zo laagdrempelig mogelijk maken, daarom hebben we gekozen voor een vaccinatielocatie midden in het centrum.”

Openingstijden

Op Breda International Airport kunnen mensen terecht op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur en op woensdag van 8.00 tot 19.00 uur. Op het Kasteelplein is de locatie zeven dagen per week geopend van 12.00 tot 19.00 uur.

GGD West-Brabant helpt mensen met prikangst

Wil je je graag laten vaccineren, maar heb je prikangst? Laat het ons weten! Op de vaccinatielocaties Breda International Airport en het Kasteelplein word je geholpen op een rustige plek en nemen de meest ervaren medewerkers van GGD alle tijd voor je. Je kunt daarbij gebruik maken van een VR-bril. Mensen kunnen een rustgevend of juist spannend filmpje uitkiezen, zodat je nog maar weinig merkt van de coronaprik.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Corona­vaccinatie, Corona

GGD West-Brabant concentreert vaccineren in Breda op locatie Breepark

Vanaf dinsdag 30 november sluit GGD West-Brabant de pop-up locatie aan het Kasteelplein. Inwoners van Breda en omgeving halen – zonder afspraak – hun eerste of tweede vaccinatie op de…
Corona, Corona­vaccinatie

Start boostercampagne

Alle GGD’en bereiden zich voor om op vrijdag 19 november te starten met de boostervaccinaties. Mensen die zijn geboren voor- of in 1931 kunnen, zodra zij een uitnodigingsbrief hebben ontvangen,…
Corona­vaccinatie, Informatie voor reizigers, Corona

Berichtgeving Janssen-vaccin & Oostenrijk

Maandag 8 november is er vanuit verschillende bronnen informatie gepubliceerd dat een Janssen-vaccin per januari niet meer voldoende zou zijn om aan de eisen van een QR-code in Oostenrijk te…