Overslaan en naar de inhoud gaan
Verdiepende training gespreksvoering Nu Niet Zwanger
Verdiepende training gespreksvoering Nu Niet Zwanger
Publicatiedatum: 05-12-2022 om 01:05 uur

Verdiepende training gespreksvoering Nu Niet Zwanger

Hoe ga je op een fijne manier het gesprek aan over Kinderwens, seksualiteit en anticonceptie met je client in kwetsbare omstandigheden? 

 In deze training heb je 2 uur de tijd waarin de trainer met jou de praktijk in gaat door middel van het oefenen met een trainingsacteur.  

 Tijdens deze training ga je aan de slag de volgende doelen/ vaardigheden:  

  • Emoties van de client
  • Regie houden tijdens het gesprek
  • Bewust zijn van je eigen referentiekader 
  • Het toepassen van professionele gesprekstechnieken van NNZ (volgens de Presentiebenadering en motiverende gespreksvoering) 
  • Weten waar je rol en verantwoordelijkheid ligt zonder dat het afbreuk doet aan de relatie

 Belangrijker dan kennis over “wat werkt” is: “wat werkt voor jou?” Dat kun je soms niet weten, of kan in iets anders zitten dan dat je oorspronkelijk dacht. Samen oefenen, ervaren en experimenteren zodat jij aanvoelt wat het meest effectief is in gesprek met jouw client.  

 Deelneemster Marian Tuijl, Jeugdprofessional over deze training: “De training was heel erg leerzaam. Het oefenen van een gesprek met een gespreksacteur is hard werken, spannend maar zeer waardevol. De tips die ik heb gekregen kan ik toepassen in de gesprekken die ik voer met mijn cliënt. Daarom raad ik iedere professional aan om deze training te volgen en zelf te ondervinden wat het voor je kan betekenen. “ 

 Wil je meer info over deze training, of deze training binnen jouw organisatie uitzetten, neem dan contact op met: nnz@ggdwestbrabant.nl