WebinarWebinars voor professionals
Publicatiedatum: 17-08-2021 om 03:21 uur
Laatste update: 12-11-2021 om 10:09 uur

Webinars voor professionals

Regelmatig organiseren wij webinars, zowel voor professionals in de gezondheidszorg als voor onze klanten en overige geïnteresseerden. Op de hoogte blijven van toekomstige webinars? Wij verspreiden de uitnodiging ook via onze e-mailnieuwsbrief. Meld je hiernaast aan en mis geen uitnodiging meer.

Webinars terugkijken

Een incident, en nu?

Een plotselinge ingrijpende gebeurtenis of situatie van grensoverschrijdend gedrag waar kinderen of jeugdigen bij betrokken zijn, zorgt voor veel impact. Je staat er niet alleen voor. In dit webinar kom je meer te weten hoe de GGD je daarbij kan ondersteunen.

Kijk het webinar terug

Nu niet zwanger

Op 24 september vond de online kick-off bijeenkomst plaats over het programma Nu Niet Zwanger.
Wat houdt het programma in? Wat is er al bereikt en wat gaat het betekenen voor de regio?

Kijk het webinar terug

Mentale gezondheid in de klas

Wat kan jij betekenen voor een leerling die in de knoop zit? Hoe start je het gesprek en wat kun je beter wel, en wat kun je beter niet zeggen? Misschien twijfel je wel om het aan te kaarten, omdat je niet weet wie de leerling verder kan helpen als dat nodig is? In dit webinar krijg jij praktische handvatten hoe je het gesprek kunt aangaan.

Kijk het webinar terug

 

Gezonde sportomgeving

Hoe kan jouw vereniging zich voorbereiden op een gezondere sportomgeving? Op welke manier kun je het beste de sportvereniging rookvrij maken? Hoe kun je de sportkantine nog aantrekkelijker maken door kleine aanpassingen in het aanbod te doen? En hoe ga je om met het schenken van alcohol?

Kijk het webinar terug

We zijn zelf het medicijn

Wist jij dat een gezonde leefstijl het risico op dementie met ruim 30% kan verminderen? De meeste mensen weten dit nog niet. Hierin willen we graag verandering brengen, samen met zoveel mogelijk partners!

Kijk het webinar terug

Lentekriebels

Dit webinar geeft leerkrachten van het basisonderwijs een toelichting op de week van de lentekriebels en het lespakket ‘kriebels in je buik’. Zij krijgen informatie over de aanpak, praktijkervaringen en tips bij lastige situaties.

Kijk het webinar terug

Een pestvrije school

Ans van de Borst (adviseur preventie en gezondheid) en Selma Velthuizen (jeugdverpleegkundige) gaven een webinar over de PRIMA-aanpak, een effectieve manier om pesten op school aan te pakken. Met deze aanpak achterhaal je de oorzaken van pesten en ga je de bestaande schoolomgeving zo herstructureren dat de mogelijkheden en beloningen voor pesten verkleind worden.

Kijk het webinar terug

Ziekteverzuim van leerlingen

De meeste ziekgemelde leerlingen zijn weer snel terug op school, maar soms wordt ziekteverzuim wel een probleem. Jeugdarts Esther deelt in dit webinar haar ervaringen en tips bij ‘gewoon’ ziekteverzuim en beantwoord de meest gestelde vragen bij corona-gerelateerd ziekteverzuim.

Kijk het webinar terug

Sociale innovatie

Bij de GGD West Brabant hebben we al circa 10 jaar ervaring opgedaan met sociale innovatie. In dit webinar lichten we 2 succesvolle methodes toe, nl de pitch en de Voort innovatiemethode. En de inzet van webinars komt ook aan bod.

Kijk het webinar terug