Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGGD-locaties verhuizen naar nieuw Gezondheidscentrum Scheldedok

GGD-locaties verhuizen naar nieuw Gezondheidscentrum Scheldedok

Drie afdelingen van de GGD West-Brabant in Bergen op Zoom en Halsteren gaan verhuizen. Per 20 december 2023 zijn de afdelingen gevestigd in het nieuwe Gezondheidscentrum Scheldedok in Bergen op Zoom. Het gaat om Jeugdgezondheidszorg (4 tot 18 jaar), Seksuele Gezondheid en Reizigers-, beroepsgroepen-, en vaccinatie op maat advisering (RAVS).

Binnen het Gezondheidscentrum Scheldedok zitten verschillende zorgpartijen bij elkaar. Naast de GGD zijn er onder andere een huisartsenpraktijk, fysiotherapeut en een apotheek. Dat is prettig voor de samenwerking maar ook voor bezoekers.

Afspraken bij de GGD vinden vanaf 20 december 2023 plaats in het nieuwe gezondheidscentrum op het adres: Borgvlietsedreef 151 in Bergen op Zoom. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken voor bezoekers.

Jeugdgezondheidszorg 4 tot 18 jaar

GGD West-Brabant voert in Bergen op Zoom de Jeugdgezondheidszorg uit voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. De afdeling Jeugdgezondheidzorg heeft wisselende spreekuren. Na de verhuizing sluiten de GGD-locatie Wittenhorst in Halsteren en de tijdelijke GGD-locatie aan de Zuid-oostsingel.

Let op: de Jeugdgezondheidszorg 0 t/m 3 jaar blijft TWB uitvoeren op de huidige consultatiebureaus.

Seksuele Gezondheid

De GGD-locatie aan de Boerhaaveplein 1 in Bergen op Zoom komt na de verhuizing te vervallen.

Team Seksuele gezondheid heeft in het nieuwe pand elke donderdagochtend een spreekuur. Kijk voor meer informatie op de pagina Liefde en seks.

Reizigers-, beroepsgroepen-, en vaccinatie op maat advisering (RAVS)

De GGD-locatie aan het Lindenlaantje in Halsteren komt na de verhuizing te vervallen. Na de verhuizing heeft team RAVS elke maandagochtend en om de week op donderdagavond een spreekuur. Wil je advies en/of vaccinaties voor je reis, werk of een vaccinatie op maat?  Kijk voor meer informatie op de website over vaccinaties en reizen, vaccinaties op maat of vaccinaties voor beroepsgroepen.

Kijk voor de meest actuele informatie van spreekuren op de pagina van onze locatie Bergen op Zoom.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Stijging van gonorroe onder jongeren

Liefde en seks
Het aantal jongeren met gonorroe stijgt flink door. De stijging is over het algemeen te zien bij alle heterojon...
Stijging van gonorroe onder jongeren

Teken actief, pas op voor tekenbeten

Gezonde Leefomgeving, Op reis
In het voorjaar kun je er weer lekker op uit, de natuur in. Maar in deze periode loop je ook kans op tekenbeten...
Teek