Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsHerhaalprik mogelijk na Janssen-vaccin en booster

Herhaalprik mogelijk na Janssen-vaccin en booster

Mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin en tenminste drie maanden geleden een boosterprik hebben ontvangen, kunnen een afspraak maken voor een herhaalprik tegen corona.

Nederlanders die het Janssen-vaccin en een booster kregen, hebben in sommige landen problemen met inreizen. Sommige landen, zoals Duitsland, erkennen één Janssen-vaccinatie namelijk niet als volledige vaccinatie. Dit is op te lossen door een herhaalprik met een mRNA-vaccin te nemen.

Op vrijwillige basis

Volgens de Gezondheidsraad is een herhaalprik na een booster voor de meeste mensen niet nodig. Maar er is ook geen bezwaar tegen. Daarom heeft het kabinet besloten dat mensen die gevaccineerd zijn met Janssen en een booster hebben gehad, alsnog een herhaalprik kunnen krijgen.

Alleen op afspraak

Wil jij een herhaalprik na een Janssen-vaccin en je booster? Maak dan een afspraak via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer 0800-1295 is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

Prikangst?

Kijk je op tegen de vaccinatie? Geef het aan bij de ontvangst op onze locatie, dan nemen onze medewerkers extra tijd voor je. Op vaccinatielocaties Breda Breepark en Breda International Airport is zelfs een speciale VR-bril bij prikangst aanwezig.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Hoe voorkomen we dat verouderde vakantieparken afglijden? Succesvolle pilot Oosterhout geeft inkijkje in de praktijk

Gemeenten
Een verouderde camping weer gezond maken én tegelijkertijd een nieuwe woonplek vinden voor de tijdelijke en per...

Congres rondom dementie in Altena

Gemeenten
De GGD en de 16 West-Brabantse gemeenten verstevigen hun samenwerking in de aanpak bij dementie. Op donderdag 2...
Gijs Wanders geeft op het podium een presentatie op het congres over dementie