Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsNieuw: GGDBeroepsvaccinaties.nl voor beroepsgroepen in onder andere de zorg

Nieuw: GGDBeroepsvaccinaties.nl voor beroepsgroepen in onder andere de zorg

Vanaf heden kunnen werknemers/studenten en werkgevers/ opleidingsinstituten online een afspraak maken of offerte aanvragen via GGDBeroepsvaccinaties.nl. Met de komst van deze nieuwe website is de GGD beter zichtbaar en vindbaar als vaccinatiecentrum voor beroepsgroepen die risico lopen om besmet te raken met een infectieziekte tijdens hun werk. De nieuwe website is een initiatief van 23 GGD’en aangesloten bij Platform GGDReisvaccinaties.

Via GGDBeroepsvaccinaties.nl kun je zien welke risico’s je loopt op je werk en welke vaccinaties worden aangeraden. Risicogroepen zijn onder meer medewerkers in de zorg en kinderopvang, vuilnisophaaldienst, schoonmaak, politie, ambulance pedicures. Via de website kan online een afspraak gemaakt worden door werknemers en studenten. Je werkgever/opleiding betaalt doorgaans de vaccinaties.

Werkgevers en opleidingsinstituten kunnen, door het invullen van een webformulier, aangeven voor welke vaccinaties en voor hoeveel medewerkers zij een offerte willen ontvangen. De GGD in de regio van het bedrijf neemt contact op met het bedrijf of de opleiding om dat verder door te spreken.
Werkgevers zijn verplicht om werknemers tegen risico’s van infectieziekten te beschermen. Daarmee vervul je je zorgplicht als goed werkgever en optimaliseer je de inzet van je werknemers.

Naast inhoudelijke informatie kun je ook de tarieven vinden en doorklikken naar de andere websites die door het Platform GGDReisvaccinaties worden beheerd. Medio oktober volgt nog een derde website: GGDVaccinatiesopmaat. Die website is voor vaccinaties die (nog) niet in het rijksvaccinatieprogramma zijn opgenomen, maar die je wellicht toch wilt krijgen. Denk aan gordelroosvaccinatie.

Deze website is één van de drie websites die het Platform GGDReisvaccinaties beheert. Een van de andere websites is GGDReisvaccinaties.nl, speciaal voor reizigers. GGDReisvaccinaties bestaat al sinds 2012 en groeide uit tot een medium dat jaarlijks 1,2 miljoen unieke bezoekers trekt.

Deel het artikel