Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsOpening vervangende GGD-testlocatie in Breda

Opening vervangende GGD-testlocatie in Breda

De GGD West-Brabant wil halverwege februari een vervangende testlocatie openen in het oude ABN Amro-gebouw aan Kemelstede 2 in Breda. Hiervoor hebben wij samenwerking met de Gemeente Breda gezocht. De huidige testlocatie aan de Langendijk, op het terrein van het oude Amphia ziekenhuis, moet verdwijnen; er gaan werkzaamheden aan dat terrein plaatsvinden. De GGD is gevraagd om op korte termijn te stoppen met testen op de locatie Langendijk en het terrein te verlaten.

Keuze voor Kemelstede

In de afgelopen maanden zijn er verschillende locaties in Breda en omgeving onderzocht. Het leegstaande ABN Amro-kantoor aan de Kemelstede blijkt voor de GGD het meest geschikt. We kiezen hiermee bewust voor een binnenlocatie, een zogenoemde ‘walk through’-locatie. Dit betekent dat bezoekers eerst hun auto of fiets parkeren en lopend het gebouw binnengaan. Zo’n locatie biedt veel voordelen:

  • flexibiliteit voor het opzetten van testruimten;
  • betere voorzieningen voor zowel bezoekers als personeel gedurende alle jaargetijden;
  • betere beveiliging;
  • betere voorzieningen voor gas, water en licht.

Vanzelfsprekend houden wij ons in de testlocatie aan alle regels van de rijksoverheid. Op dit moment is het alleen mogelijk om op basis van een afspraak een test bij de GGD af te nemen en is de locatie alleen toegankelijk voor inwoners met een afspraak.

Aanvraag omgevingsvergunning 

Voordat de GGD in het ABN Amro-gebouw aan de Kemelstede een testlocatie kan inrichten, zijn wij verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente Breda. Dit maakt het mogelijk om de locatie tijdelijk als maatschappelijke voorziening in te richten. De GGD heeft de aanvraag voor deze vergunning gedaan voor de periode van 1 februari tot en met 31 december 2022. Met een optie tot verlenging zolang wij de maatschappelijke opdracht vanuit de rijksoverheid uitvoeren. 

Bereikbaarheid 

De locatie aan de Kemelstede is goed bereikbaar via de Zuidelijke Rondweg, de Claudius Prinsenlaan en de Heerbaan. Deze route adviseren wij bezoekers die per auto naar de locatie Kemelstede komen. Bij het gebouw is verder voldoende parkeergelegenheid. 

Voor meer informatie 

Wij doen er alles aan om eventuele hinder tot een minimum te beperken. Heb je vragen of wil je meer informatie over de testlocatie van de GGD? Neem dan contact met ons op via 088-6392000. Ook voor andere vragen over je gezondheid kun je bij ons terecht via of www.ggdwb.nl/contact. 

Heb je vragen over de omgevingsvergunning? Neem dan contact op met de Gemeente Breda via www.breda.nl/contact, WhatsApp 06 46 66 26 66 of bel 14 076. 

Deel het artikel