Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 24-08-2021 om 10:04 uur
Laatste update: 22-08-2022 om 13:53 uur

Gezonde school

Gezonde leerlingen presteren beter. Structureel en integraal werken aan een gezondheidsthema, om ook op lange termijn effecten te bereiken. Je bereikt het meeste effect als je het gekozen thema uitwerkt op de vier Gezonde School-pijlers: gezondheidseducatie, fysieke en sociale omgeving, signaleren en beleid.

Wie jarig is viert feest! Van traktatiebeleid naar feestbeleid

Het onderwerp ’trakteren’ leeft op school. De wedloop om de grootste traktatie loopt op veel plaatsen uit de hand… en gezond trakteren, wat is dat dan precies? Voor ons genoeg reden om hier eens kritisch naar te kijken. Resultaat hiervan is de campagne ‘wie jarig is, viert feest’, waarbij we scholen in onze regio uitnodigen om in plaats van trakteren met elkaar feest te vieren op school.  Een aantal scholen doet dit al naar volle tevredenheid. Bekijk een voorproefje.

Op de website wiejarigisviertfeest.nl staat meer informatie, waarmee jouw school gelijk aan de slag kan gaan! Download het stappenplan en de feestkaartjes, waarmee de jarige kan kiezen op welke wijze het feestje met de hele klas wordt gevierd.