Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat doet de GGD

Wat doet de GGD

Jouw gezondheid en veiligheid, daar staan wij voor!
Wij zetten ons in voor het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid en veiligheid van alle inwoners van West-Brabant. Daarbij hebben wij extra aandacht voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Van baby tot hoogbejaarde. Voor mannen en vrouwen en voor zieke en gezonde mensen. Ook voor jou staan wij klaar!

Je kunt bij ons terecht voor

  • De gezondheid van je kind (jeugdgezondheidszorg); consultatiebureau, de schoolarts, logopedie, gezondheidsonderzoeken, voorlichting (op school), advies bij kinderziekten, prikken of vaccinaties tegen ziekten.
  • Reisvaccinaties of advies bij verre reizen.
  • Soa-test of advies over liefde en seks.
  • Het melden van zorg en overlast voor iemand die hulp nodig heeft.
  • Vragen en zorgen over infectieziekten (TBC, Hepatitis B, ziekte van Lyme, Q-koorts etc.).
  • Vragen en zorgen over milieu en veiligheid.

Daarnaast adviseren wij gemeenten over hun gezondheidsbeleid, staan wij paraat bij crises en rampen, werken wij in wijken aan gezondheidsprojecten en leiden professionals op (GGD Academy). Ook hebben wij specialisten in dienst zoals specialist gevaarlijke stoffen, lijkschouwers en artsen. Op scholen of in gemeenten helpen wij bij nare of heftige gebeurtenissen.

Wij zijn een innovatieve GGD! De maatschappij staat niet stil en wij ook niet. Door unieke samenwerkingen met ondernemers uit de regio, andere GGD’en en zorgpartners staan wij op voor mensen die dat nodig hebben.

GGD’en in Nederland

De GGD West-Brabant is aangesloten bij de koepelorganisatie GGD Nederland die 25 GGD’en in Nederland vertegenwoordigt.