Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMijn kindPlannen door ouders

Plannen door Ouders

In september 2023 starten we een proef waarin ouders zelf de mogelijkheid hebben om een afspraak te maken met het consultatiebureau. Hierdoor geven we ouders meer controle over waar en wanneer de afspraak plaats kan vinden.

Hoe werkt het?

Voor de contactmomenten 2 jaar en 3,6 jaar (3 jaar en 6 maanden) ontvangen ouders 4 weken van tevoren een uitnodiging om zelf een afspraak te maken. Dit kan eenvoudig in het Ouderportaal Mijn Kind in Beeld.
Instructies voor het inplannen van een afspraak vind je hier.

Van start op 5 locaties

We starten met de consultatiebureaus Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Prinsenbeek, Teteringen en Bavel voor de contactmomenten van 2 jaar en 3,6 jaar. 

Pauze pilot randgemeenten Breda

De Pilot Plannen door ouders is in de randgemeenten van Breda tijdelijk gepauzeerd. Naar verwachting kunnen we de pilot in 2024 weer hervatten.

Nog niet voor iedereen

We beginnen dus eerst op een kleine schaal. Het kan dus zijn dat jij op dit moment helaas nog niet mee kan doen. De proef is belangrijk omdat we op deze manier alle kinderziektes uit de nieuwe manier van werken halen. Daarom ontvangen alle deelnemers tijdens de proef een uitnodiging om deel te nemen aan het tevredenheidsonderzoek. Als alles naar tevredenheid werkt breiden we de werkwijze einde dit jaar uit naar consultatiebureaus in andere gemeenten.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met het Bedrijfsbureau JGZ via het contactformulier.

Lukt het niet?

Lukt het je niet om een afspraak te maken? Je kunt hier aangeven waarom het niet lukt. Hiermee help je onze dienstverlening te verbeteren.

Je kunt contact opnemen met het Bedrijfsbureau JGZ via 088 639 2051 om de afspraak telefonisch in te plannen.

Verzetten door ouders

Voor alle contactmomenten en alle locaties is er al de mogelijkheid om de afspraak zelf te verzetten. Heb jij een afspraak staan en komt het niet uit? Verzet de afspraak gemakkelijk via het Ouderportaal Mijn Kind in Beeld.  

Veelgestelde vragen