Veelgestelde vragen over Mijn Kind

 • Wanneer nodigen jullie mijn kind uit?

  We kijken samen naar de ontwikkeling en gezondheid van jouw kind. Op de pagina contactmomenten zie je rond welke leeftijd je een uitnodiging van ons kunt verwachten. Deze momenten sluiten aan bij de ontwikkeling van jouw kind en bij het rijksvaccinatieschema.

 • Wat neem ik mee?

  • Handdoek of badjas
  • GroeiGids
  • Vaccinatiekaart (deze ontvang je wanneer je baby tussen de vier en acht weken oud is)
 • Hoe verloopt een afspraak op het consultatiebureau?

  Doorgaans begint een afspraak met het wegen en meten van je kind. Kleed je kind voor het wegen tot ondergoed (of luier) uit. Om je kind warm te houden wikkel je het in een handdoek of badjas. De assistent meet en weegt je kind. Bij baby’s meten wij ook de omtrek van het hoofd. De assistent noteert de gegevens in het dossier van je kind en in de GroeiGids. Daarna nodigt onze jeugdarts of jeugdverpleegkundige je uit in de spreekkamer. Wij kijken of je kind goed gezond is. Tijdens het gesprek is er ook tijd voor het beantwoorden van vragen. Soms geven wij je kind een prik uit het rijksvaccinatieprogramma.

 • Is er ook een inloopspreekuur?

  Ja. Zoek op onze locatiepagina je eigen consultatiebureau en lees op welke tijden het bureau bij jou om de hoek een inloopspreekuur houdt.

 • Dragen medewerkers handschoenen tijdens een consult?

  Onze medewerkers wassen hun handen vóór en na elk contact met water en zeep en/of met handalcohol. Het is tijdens een normale afspraak niet nodig om handschoenen te dragen omdat we met gezonde kinderen werken. Hierin volgen wij de algemene hygiënerichtlijnen van het RIVM.

 • Dragen medewerkers een mondkapje tijdens een consult?

  Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Deze richtlijn meldt met nadruk dat het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en in het bijzonder mondneusmaskers buiten het ziekenhuis alleen geadviseerd wordt in de verpleeghuiszorg, huisartsenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg waar lichamelijk ernstig zieke of zeer kwetsbare personen worden behandeld of verpleegd.

  JGZ/GGD medewerkers en jongeren vallen niet in die doelgroep. JGZ/ GGD-medewerkers zijn zorgmedewerkers die preventief werken. Ons beleid is gebaseerd op een gezonde medewerker die met een gezonde populatie werkt.

  Landelijk hebben alle JGZ organisaties afgesproken hieraan uniform uitvoering te geven. Dit betekent dat de werkwijze overal hetzelfde is. Wanneer landelijk beleid wijzigt, zullen we ons vanzelfsprekend daarop aanpassen.

Gerelateerd nieuws

Onderzoek, Corona, Mijn kind

GGD West-Brabant meet impact van corona op gezondheid jongeren in samenwerking met middelbare scholen

Het coronavirus beheerst al meer dan een jaar onze samenleving. Ook voor jongeren heeft dit verstrekkende gevolgen. GGD West-Brabant brengt daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en…