Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen over Mijn Kind

 • Ik heb geen toegang tot het dossier van mijn kind. Wat nu?

  Is je kind 12 jaar of ouder?

  Het Ouderportaal Mijn Kind In Beeld is een elektronisch medisch dossier van je kind. De wet bepaalt dat je als ouder(s)/verzorger(s) daar tot je kind 12 jaar is altijd in mag kijken. Je kan dan met je eigen Digi-D inloggen. Is je kind 12 jaar of ouder? Dan moet je kind toestemming geven aan de ouder(s)/verzorger(s) om het dossier in te kunnen zien. Je kind kan dan zelf inloggen met een eigen Digi-D in het Ouderportaal Mijn Kind In Beeld. Als je kind het goed vindt kan je dan als ouder(s)/verzorger(s) meekijken.

  Meer informatie vind je op: Kan ik als ouder het medisch dossier van mijn minderjarige kind inzien? | Rechten van patiënt en privacy | Rijksoverheid.nl

  Is je kind jonger dan 12 jaar?

  Krijg je nog steeds een melding dat je geen toestemming hebt? Neem dan contact met ons op, dan kijken we even met je mee. Dat kan via het Bedrijfsbureau JGZ via 088- 639 2051 of via  Bedrijfsbureau.jgz@ggdwb.nl.

  Heeft je kind (nog) geen eigen Digi-D? Je kunt online eenvoudig een Digi-D aanvragen. Tot 14 jaar mag je als ouder(s)/verzorger(s) je kind helpen om een Digi-D aan te vragen. Vanaf 14 jaar moet je kind zelf de aanvraag doen. Meer informatie vind je op: DigiD aanvragen | DigiD

 • Wanneer nodigen jullie mijn kind uit?

  We kijken samen naar de ontwikkeling en gezondheid van jouw kind. Op de pagina contactmomenten zie je rond welke leeftijd je een uitnodiging van ons kunt verwachten. Deze momenten sluiten aan bij de ontwikkeling van jouw kind en bij het rijksvaccinatieschema.

 • Wat neem ik mee?

  • Handdoek of badjas
  • GroeiGids
  • Vaccinatiekaart (deze ontvang je wanneer je baby tussen de vier en acht weken oud is)
 • Hoe verloopt een afspraak op het consultatiebureau?

  Doorgaans begint een afspraak met het wegen en meten van je kind. Kleed je kind voor het wegen tot ondergoed (of luier) uit. Om je kind warm te houden wikkel je het in een handdoek of badjas. De assistent meet en weegt je kind. Bij baby’s meten wij ook de omtrek van het hoofd. De assistent noteert de gegevens in het dossier van je kind en in de GroeiGids. Daarna nodigt onze jeugdarts of jeugdverpleegkundige je uit in de spreekkamer. Wij kijken of je kind goed gezond is. Tijdens het gesprek is er ook tijd voor het beantwoorden van vragen. Soms geven wij je kind een prik uit het rijksvaccinatieprogramma.

 • Is er ook een inloopspreekuur?

  Ja. Zoek op onze locatiepagina je eigen consultatiebureau en lees op welke tijden het bureau bij jou om de hoek een inloopspreekuur houdt.

 • Wat als ik geen gebruik wil maken van het aanbod van de Jeugdgezondheidzorg?

  Als (toekomstige) ouders kun je in contact komen met de jeugdgezondheidszorg van de GGD West-Brabant. Onze professionals kijken hoe het met je kind gaat, hoe je kind groeit en zich ontwikkelt. Door de groei en ontwikkeling goed te volgen en waar nodig extra ondersteuning te beiden, groeit je kind gezond en veilig op en kunnen we preventief actie ondernemen wanneer er in de groei of ontwikkeling iets niet goed gaat.

  Wanneer je ervoor kiest om geen gebruik te maken van ons aanbod, kijken we samen hoe we hier een vervolg aan kunnen geven. We blijven je niet uitnodigen voor reguliere afspraken. Maar we zijn wel wettelijk verplicht om contact op te nemen op bepaalde momenten die belangrijk zijn in de ontwikkeling van je kind. Dit is voor ons bij de afspraak voor de hielprik na de geboorte van je kind en op de leeftijd van 2 weken en 2, 4, 12, 14 en 16 jaar. Dit is ook de reden dat we het JGZ-dossier van je kind niet kunnen en zullen afsluiten ook al wil je geen gebruik maken van ons aanbod.

  In dit overzicht lees je wanneer en wat je van ons kunt verwachten voor het aanbod van de contactmomenten. Tijdens de contactmomenten onderzoeken we de groei, ontwikkeling en gezondheid van uw kind. Daarnaast bieden wij vaccinaties aan, maar ook informatie ter ondersteuning bij het opvoeden en opgroeien zoals de app van de Groeigids, de ouderchat en nieuwsbrieven. Het is ook mogelijk om alleen gebruik te maken van deze vaccinaties en online contactkanalen. Ook is het mogelijk om een contactmoment aan te vragen op een andere leeftijd dan in het standaard schema staat.