Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMijn kindOuderportaal

Ouderportaal Mijn Kind

GGD West-Brabant werkt met het digitale Ouderportaal Mijn Kind voor de jeugdgezondheidszorg. In deze beveiligde persoonlijke omgeving volg je makkelijk de gezondheid van je kind.

Samen houden we de groei en ontwikkeling van jouw kind goed in de gaten. Deze informatie houden we bij in het digitale gezondheidsdossier van je kind. Dit dossier kun je (tot je kind 12 jaar oud is) inzien via het Ouderportaal Mijn Kind. Je kunt hier ook afspraken voor jouw kind inzien en wijzigen.

Hoe kom je in het Ouderportaal Mijn Kind?

 • Ga naar mijnkind.ggdwb.nl
  • Is je kind jonger dan 12 jaar? Of ben je zwanger? Log in met je eigen DigiD. Alleen ouder(s)/verzorger(s) met ouderlijk gezag krijgen toegang tot het ouderportaal.
  • Is je kind 12 jaar of ouder? Jouw kind kan inloggen met een eigen DigiD. Vanaf deze leeftijd verandert het recht op inzage voor jou als ouder. Lees meer over het recht op inzage in het medisch dossier van mijn kind.

Inloggen ouderportaal

Heb je een afspraak maar is je kind ziek?

Voelt je kind zich niet helemaal lekker en vraag je je af of het wel verstandig is om naar de GGD te komen? De afspraak hoeft niet altijd verzet te worden. Er zijn een aantal voorbeelden wanneer het beter is om de afspraak te verzetten.

Bekijk de voorbeelden

Privacy en het ouderportaal

Niet iedereen heeft toegang tot dit dossier. Alleen medewerkers die direct met de begeleiding van jou en je gezin te maken hebben toegang. Gegevens en informatie uit je dossier aan anderen geven? Dat mogen we alleen met jouw toestemming.

Veelgestelde vragen

 • Ik heb geen toegang tot het dossier van mijn kind. Wat nu?

  Is je kind 12 jaar of ouder?

  Het Ouderportaal Mijn Kind is een elektronisch medisch dossier van je kind. De wet bepaalt dat je als ouder(s)/verzorger(s) daar tot je kind 12 jaar is altijd in mag kijken. Je kan dan met je eigen Digi-D inloggen. Is je kind 12 jaar of ouder? Dan moet je kind toestemming geven aan de ouder(s)/verzorger(s) om het dossier in te kunnen zien. Je kind kan dan zelf inloggen met een eigen Digi-D in het Ouderportaal Mijn Kind. Als je kind het goed vindt kan je dan als ouder(s)/verzorger(s) meekijken.

  Meer informatie vind je op: Kan ik als ouder het medisch dossier van mijn minderjarige kind inzien? | Rechten van patiënt en privacy | Rijksoverheid.nl

  Is je kind jonger dan 12 jaar?

  Krijg je nog steeds een melding dat je geen toestemming hebt? Neem dan contact met ons op, dan kijken we even met je mee. Dat kan via het Bedrijfsbureau JGZ via 088- 639 2051 of via  Bedrijfsbureau.jgz@ggdwb.nl.

  Heeft je kind (nog) geen eigen Digi-D? Je kunt online eenvoudig een Digi-D aanvragen. Tot 14 jaar mag je als ouder(s)/verzorger(s) je kind helpen om een Digi-D aan te vragen. Vanaf 14 jaar moet je kind zelf de aanvraag doen. Meer informatie vind je op: DigiD aanvragen | DigiD