Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursussen en webinars

Regelmatig organiseren wij cursussen en webinars. Wij doen dit voor ouders en opvoeders, inwoners in Brabant, voor scholen en professionals.

Webinars

Hoe kan ik mijn kind helpen rustig te worden?

09-10-2024
Online
Webinars
In samenwerking met een aantal JGZ-organisaties organiseren we een webinar 'Hoe kan ik mijn kind helpen rustig te worden?' voor ouder(s)/verzorger(s) van kinderen van  t/m 18 jaar. Heb je wel eens het gevoel dat het een hele klus is om je kind te helpen rustig te worden? Dat je steeds opnieuw moet zoeken naar wat werkt en wat niet? Tijdens dit webinar krijg je praktische tips en technieken hoe je je kind kunt helpen kalm te worden. Ellen-Joan Wessels (adviseur bij het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid) geeft uitleg over stress en hoe je eigen opvoeding doorwerkt bij jouw kinderen. Een Positief Opvoeden, Triple P-trainer bespreekt voorbeelden hoe je je kind kunt ondersteunen bij het omgaan met emoties. Ook is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Dit webinar is een initiatief van CJG Rijnmond, GGD Drenthe, GGD Hart voor Brabant, GGD IJsselland, GGD Kennemerland, GGD Regio Utrecht, Yunio Jeugdgezondheidszorg, GGD West-Brabant en GGD Zaanstreek-Waterland.

Terugkijken

Jongeren online #hoedan?

Terugkijken
Online
Terugkijken
In dit webinar bespreken we hoe social media werkt, de mogelijke invloed ervan op het dagelijks functioneren en wat je ouderrol hierin kan zijn.

Naar de basisschool. Is je kind er klaar voor?

Terugkijken
Online
Terugkijken
Wat moet je kind kunnen voordat het naar school gaat? Wat kun je als ouder van school verwachten? Wat verwacht school van je kind?

Webinar ‘Taal en voorlezen’

Terugkijken
Online
Terugkijken
Ontdek hoe jij als (aanstaande) ouder de taalontwikkeling van je kleintje kunt stimuleren.

Webinar ‘Help (en hoera), een scherm!’ ​​​​​

Terugkijken
Online
Terugkijken
Jongeren TikTokken, Snappen, Appen, volgen vloggers en influencers en spelen spelletjes. Superleuk allemaal, maar hoe houd je het als ouder leuk én veilig?

Webinar Zindelijkheid ‘een luier maakt luier’

Terugkijken
Online
Terugkijken
Zindelijk worden, een uitdaging die ieder kind op een bepaald moment aan zal gaan. Als ouder wil je je kind hierbij ondersteunen maar hoe doe je dat precies?

Webinar ‘een incident en nu?’

Terugkijken
Online
Terugkijken
Krijg je te maken met een incident waarbij kinderen betrokken zijn, seksueel grensoverschrijdend gedrag of andere vormen van ongewenst gedrag of ingrijpende gebeurtenissen roept vaak veel vragen en emoties op en heeft  soms maatschappelijke onrust tot gevolg.

Webinar ‘Luchtkwaliteit en Gezondheid’

Terugkijken
Online
Terugkijken
In dit webinar word je geïnformeerd over het GGD onderzoek naar de luchtkwaliteit en de schadelijke gezondheidseffecten daarvan voor inwoners van de provincie Noord-Brabant.

Webinar ‘Mama, papa: waar komen baby’s vandaan?’

Terugkijken
Online
Terugkijken
Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde en vriendschap, ontdekken of je een jongen of een meisje bent, aangeven wat je wel en niet wilt en lekker in je vel zitten. Als ouder kun je je kind bij deze ontwikkeling begeleiden. Maar hoe doe je dat?

Online Pubquiz van NIX

Terugkijken
Online
Terugkijken
Wil je als ouder meer leren over hoe je het gesprek voert met je kind over NIX18? Doe de quiz!

Webinar ‘Voorkomen van dementie’

Terugkijken
Online
Terugkijken
Tijdens deze online informatiebijeenkomst leggen wij uit wat dementie is en hoe je dementie kunt herkennen. 

Webinar ‘In de knel of lekker in je vel’

Terugkijken
Online
Terugkijken
In dit webinar bespreken we de meest effectieve aanpak en interventies met betrekking tot mentale gezondheid op school. ​​​​​​​

Webinar ‘Aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit’

Terugkijken
Online
Terugkijken
Door op school aandacht te geven aan seksuele- en genderdiversiteit, draag je bij aan een sociaal veilige en inclusieve schoolomgeving. Maar hoe doe je dat?