Cursussen en webinars

Regelmatig organiseren wij cursussen en webinars. Wij doen dit voor ouders en opvoeders, inwoners in Brabant, voor scholen en professionals. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al onze webinars. 

On demand
Online

Webinar ‘Aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit’

Door op school aandacht te geven aan seksuele- en genderdiversiteit, draag je bij aan een sociaal veilige en inclusieve schoolomgeving. Maar hoe doe je dat?
On demand
Online

Webinar ‘In de knel of lekker in je vel’

In dit webinar bespreken we de meest effectieve aanpak en interventies met betrekking tot mentale gezondheid op school. ​​​​​​​
On demand
Online

Webinar ‘Voorkomen van dementie’

Tijdens deze online informatiebijeenkomst leggen wij uit wat dementie is en hoe je dementie kunt herkennen. 
On demand
Online

Online Pubquiz van NIX

Wil je als ouder meer leren over hoe je het gesprek voert met je kind over NIX18? Doe de quiz!
On demand
Online

Webinar ‘Mama, papa: waar komen baby’s vandaan?’

Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde en vriendschap, ontdekken of je een jongen of een meisje bent, aangeven wat je wel en niet wilt en lekker in je vel zitten. Als ouder kun je je kind bij deze ontwikkeling begeleiden. Maar hoe doe je dat?
On demand
Online

Webinar ‘Luchtkwaliteit en Gezondheid’

In dit webinar word je geïnformeerd over het GGD onderzoek naar de luchtkwaliteit en de schadelijke gezondheidseffecten daarvan voor inwoners van de provincie Noord-Brabant.
On demand
Online

Webinar ‘een incident en nu?’

Krijg je te maken met een incident waarbij kinderen betrokken zijn, seksueel grensoverschrijdend gedrag of andere vormen van ongewenst gedrag of ingrijpende gebeurtenissen roept vaak veel vragen en emoties op en heeft  soms maatschappelijke onrust tot gevolg.
On demand
Online

Webinar Zindelijkheid ‘een luier maakt luier’

Zindelijk worden, een uitdaging die ieder kind op een bepaald moment aan zal gaan. Als ouder wil je je kind hierbij ondersteunen maar hoe doe je dat precies?