Overslaan en naar de inhoud gaan
Mijn kindJongeren online #hoedan?

Jongeren online #hoedan?

In samenwerking met een aantal JGZ-organisaties organiseren we een webinar 'Jongeren online #hoedan?' voor ouder(s) van kinderen met vragen en zorgen over social media-gebruik van hun kind.

Jongeren online #hoedan?

Social media is niet meer weg te denken uit het leven van veel jongeren (en uit dat van ouders…). Dat kan fijn zijn voor jongeren, maar soms ook leiden tot problemen of zorgen van ouders en het kan zelfs gevolgen hebben voor de sfeer in huis. Want wat als je kind niet meer goed slaapt omdat het tot laat filmpjes op TikTok kijkt? Waarom leggen ze die telefoon niet gewoon weg? Wie zijn die online vrienden? Hoe voorkom ik die ruzies hierover thuis? Of als je kind niet meer naar school durft vanwege pesterijen online (cyberpesten)? Of bij al dat gedoe in die Whatsapp groepen? Wat weet je als ouder zelf eigenlijk van de beïnvloeding social media? Kortom: Hoe doe je dat opvoeden online?

In dit webinar bespreken we hoe social media werkt, de mogelijke invloed ervan op het dagelijks functioneren en wat je ouderrol hierin kan zijn.

Jeugdarts Ilse Bel (GGD IJsselland) en mediapedagoog Jacqueline Kleijer vertellen vanuit hun eigen professionele ervaring over dit onderwerp. Je krijgt duidelijke uitleg en direct in te zetten handvatten.

Ouders die eerder deze informatie kregen zeiden hierover: “Iedereen zou dit moeten weten!”

Webinar bekijken

Dit webinar is een initiatief van CJG Rijnmond, GGD Drenthe, GGD Hart voor Brabant, GGD IJsselland, Yunio Jeugdgezondheidszorg, GGD West-Brabant en GGD Zaanstreek-Waterland. 

Deel cursus