Overslaan en naar de inhoud gaan
Veelgestelde vragen0 tot 1 jaarWat als ik geen gebruik wil maken van het aanbod van de Jeugdgezondheidzorg?

Wat als ik geen gebruik wil maken van het aanbod van de Jeugdgezondheidzorg?

Als (toekomstige) ouders kun je in contact komen met de jeugdgezondheidszorg van de GGD West-Brabant. Onze professionals kijken hoe het met je kind gaat, hoe je kind groeit en zich ontwikkelt. Door de groei en ontwikkeling goed te volgen en waar nodig extra ondersteuning te beiden, groeit je kind gezond en veilig op en kunnen we preventief actie ondernemen wanneer er in de groei of ontwikkeling iets niet goed gaat.

Wanneer je ervoor kiest om geen gebruik te maken van ons aanbod, kijken we samen hoe we hier een vervolg aan kunnen geven. We blijven je niet uitnodigen voor reguliere afspraken. Maar we zijn wel wettelijk verplicht om contact op te nemen op bepaalde momenten die belangrijk zijn in de ontwikkeling van je kind. Dit is voor ons bij de afspraak voor de hielprik na de geboorte van je kind en op de leeftijd van 2 weken en 2, 4, 12, 14 en 16 jaar. Dit is ook de reden dat we het JGZ-dossier van je kind niet kunnen en zullen afsluiten ook al wil je geen gebruik maken van ons aanbod.

In dit overzicht lees je wanneer en wat je van ons kunt verwachten voor het aanbod van de contactmomenten. Tijdens de contactmomenten onderzoeken we de groei, ontwikkeling en gezondheid van uw kind. Daarnaast bieden wij vaccinaties aan, maar ook informatie ter ondersteuning bij het opvoeden en opgroeien zoals de app van de Groeigids, de ouderchat en nieuwsbrieven. Het is ook mogelijk om alleen gebruik te maken van deze vaccinaties en online contactkanalen. Ook is het mogelijk om een contactmoment aan te vragen op een andere leeftijd dan in het standaard schema staat.