Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMijn kindLuizen pluizen

Luizen pluizen

Hoofdluis oplopen is gewoon pech hebben. Het heeft niets te maken met vies of schoon haar. Een hoofdluis gaat in haar zitten en legt daar tot wel 6 eitjes per dag… het worden er snel veel meer. Daarom is het belangrijk de hoofdluis zo snel mogelijk weg te krijgen.

Luis in je haar? Kammen maar!

Als je luizen vindt, is het zaak er zo snel mogelijk vanaf te komen. Dat doe je door te kammen, heel veel te kammen. 14 dagen kam je het haar elke dag met een fijntandige kam. In de hoofdluisfolder lees je hoe.

Hoofdluis heb je niet alleen

Hoofdluis is enorm besmettelijk. Als je kind hoofdluis heeft, meld dat dan op school, bij de kinderopvang, op (sport)clubjes, bij vriend(innet)jes, oppassen, opa’s en oma’s. Zij kunnen dan ook controleren. Bovendien moet je alle gezinsleden controleren. Vindt je bij hen geen luizen, herhaal de controle dan eens per week, gedurende twee weken. Vergeet overigens jezelf niet!

Meer informatie

Vragen over hoofdluis

  • Wat moet ik doen als mijn kind luizen of neten heeft?

    Wat moet ik doen als mijn kind luizen of neten heeft?

    Hoofdluis is vaak een hardnekkig probleem. En heb je luizen of neten? Dan worden het er snel veel meer. Kam het haar twee weken lang elke dag goed door met een speciale fijntandige kam. Als je twee weken elke dag kamt, kun je alle hoofdluis verwijderen. Denk ook aan jezelf, je partner en informeer ook vriendjes en eventueel opa’s en oma’s.

    Wil je weten hoe je luizen of neten het beste kan behandelen?

    Lees verder hoe je dat doet