Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsARSV THOR uit Roosendaal ontvangt de Rookvrije Generatie Award

ARSV THOR uit Roosendaal ontvangt de Rookvrije Generatie Award 

Op dinsdag 28 juni overhandigde Sebastiaan Baan (Directeur GGD West-Brabant) de Rookvrije Generatie Award aan Atletiek-en Recreatiesportvereniging THOR uit Roosendaal. De Award werd in ontvangst genomen door Yvonne Langen (verenigingsmanager. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. 

ARSV THOR is een inspirerend voorbeeld voor andere sportclubs in de regio. Dankzij hen kunnen kinderen sporten in een rookvrije omgeving en dit dragen ze op een mooie manier uit.

Deze vereniging probeert alle kansen te benutten om aandacht te vragen voor het belang van rookvrij opgroeien. Dit doen ze via de website, in de nieuwsbrief, langs de atletiekbaan en bij evenementen zoals de THOR avondvierdaagse. Bij ARSV THOR is het ook duidelijk zichtbaar gemaakt dat zij een rookvrije sportclub zijn door de rookvrij borden, raamstickers en spandoeken op het terrein. Als lid van het overlegplatform sportpark Vierhoeven hebben zij ook de andere clubs van het sportpark geattendeerd op het belang van een rookvrije sportomgeving. ‘’Omdat de ambitie van ARSV THOR is om niet alleen de eigen vereniging maar het hele sportpark Vierhoeven rookvrij te maken vinden wij hun een terechte winnaar.’’ Aldus de jury.

Uitreiking Award

Er waren dit jaar 12 initiatieven uit de regio die zich hadden aangemeld voor de Rookvrije Generatie Awards. De winnaars ontvangen de Award én een geldbedrag van 500 euro. Dit geldbedrag mag ingezet worden voor het bevorderen van een gezonde leefstijl op de club. In het filmpje zie je hoe de Award werd uitgereikt aan ARSV THOR en hoe zij hierop reageerden: Speeltuin de Hoge Neer (gemeente Etten-Leur) heeft de 2e prijs gewonnen en VV Sleeuwijk (gemeente Altena) de 3e prijs.

Wethouder René van Ginderen: ‘’wij vinden het erg belangrijk dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien in gemeente Roosendaal. Ik ben dan ook super trots op ARSV THOR voor het winnen van de Rookvrije Generatie Award. Ook de andere initiatieven die waren genomineerd voor deze award ben ik dankbaar voor hun inzet. Op deze manier motiveren we hopelijk nog meer organisaties binnen Roosendaal om bij te dragen aan een rookvrije gemeente voor kinderen.’’

Beloning voor rookvrij laten opgroeien van kinderen

Dit is het eerste jaar dat de Rookvrije Generatie Award regionaal in West-Brabant heeft plaats ge vonden. Voorheen was dit een landelijke actie. Met de Rookvrije Generatie Awards zet GGD West-Brabant initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Rookvrije initiatieven konden zich hiervoor zelf aanmelden of zijn aangemeld door het publiek. Publieksstemmen via de website telden voor de helft mee; de andere helft werd toegekend door de jury bestaande uit Remco Djamin (Longarts Amphia Ziekenhuis), Rosalie Huisman (Gezondheidsfondsen voor Rookvrij) en Sebastiaan Baan (Directeur GGD West-Brabant). Klik hier om te zien hoe jij kunt bijdragen aan een Rookvrije Generatie.

Videoproductie door:
Rachid Mekran
Leyon Hildering

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

12 GGD’en gericht aan de slag om long- en huidkanker te voorkomen

Rookvrije generatie, Preventie & gezondheid
Twaalf GGD’en krijgen financiering van KWF voor projecten die zich richten op betere zonbescherming en stoppen ...

Winactie stopshow met Gerard Joling

Rookvrije generatie
Wil jij ook stoppen met roken en kun je daarbij wel wat extra steun en gezelligheid gebruiken? We verloten nu 4...