Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGGD West-Brabant opent opnieuw testlocatie in Raamsdonksveer

GGD West-Brabant opent opnieuw testlocatie in Raamsdonksveer

Daarmee sluit de tijdelijke testlocatie in Oosterhout

Vanaf donderdag 16 december opent GGD West-Brabant opnieuw een testlocatie in Raamsdonksveer. Deze locatie vervangt de tijdelijk opgezette testlocatie in Oosterhout, die op datzelfde moment sluit. “We zijn blij met de locatie in Raamsdonksveer,” vertelt Esther Stiefelhagen, corona proceseigenaar testen.

De testaanvragen van inwoners uit de regio West-Brabant blijven, in navolging van het landelijk beeld, ongekend hoog. Alle testlocaties van de GGD worden daardoor goed bezocht. Toch maken de winterse omstandigheden het lastig de destijds tijdelijk opgezette locatie in Oosterhout open te houden.

Winterse omstandigheden

De vijf testbussen die eerder in allerijl op het parkeerterrein van het Amphia ziekenhuis zijn geplaatst, hebben goed dienst bewezen. Destijds, met de snel stijgende besmettingen in Nederland, bood deze mogelijkheid een goede oplossing voor de regio. “Maar nu het kouder en regenachtiger wordt, voldoet deze locatie niet meer, “ vervolgt Esther. “We willen onze cliënten graag warm en droog ontvangen. En dat geldt natuurlijk ook voor onze medewerkers die dagelijks op de locatie werken.”

Geschikte locatie

Het vinden van een geschikte testlocatie is niet altijd eenvoudig. Daarom is de GGD blij weer terug te keren op de locatie in Raamsdonksveer. Deze locatie is goed bereikbaar voor veel inwoners in de regio. “Het is een bekende locatie voor de GGD en de voorzieningen zijn er goed,” licht Esther toe. “Dat maakt ook dat we snel kunnen opbouwen en omschakelen naar deze nieuwe locatie.”

Walk-through

De testlocatie in Raamsdonksveer wordt een walk-through locatie. Dit betekent dat cliënten door de teststraat lopen. Esther: “Dit biedt een goede en snelle doorstroom en is voor onze medewerkers prettig om te werken ” Vanaf 16 december kunnen inwoners uit de regio zich, zeven dagen per week, laten testen aan de Steurweg 8 in Raamsdonksveer.

Wanneer laten testen?

Wil je weten wanneer je jezelf moet laten testen bij de GGD? Kijk dan op de pagina coronatest of op de website van de Rijksoverheid: Testbeleid corona | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Deel het artikel