Overslaan en naar de inhoud gaan
Veelgestelde vragenWelke gegevens verzamelen we?

Welke gegevens verzamelen we?

Om een sociaal medisch advies uit te kunnen brengen, moeten we bij de GGD uiteraard tijdig over de juiste gegevens beschikken. Die gegevens krijgen we op verschillende manieren aangeleverd. Van de organisatie die rechtstreeks betrokken is bij de uitvoering van de leerplicht ontvangen we het door jouw ingevulde formulier beroep op vrijstelling van de inschrijvingsplicht op lichamelijke of psychische gronden met de periode waarvoor je een vrijstelling aanvraagt en NAW-gegevens (jouw naam en naam en geboortedatum van jouw kind, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mail).

Daarnaast ontvangen we (indien bekend bij de uitvoerder van de leerplicht) de contactgegevens van de eventueel andere gezaghebbende ouder/verzorger. Met jouw toestemming zal de uitvoerder van de leerplicht de aanmelding voorzien – indien van toepassing- van:

  • de naam van de school of dagbesteding waarop jouw kind zit;
  • informatie of er eerder een (beroep op) vrijstelling is gedaan/afgegeven (bij eigen gemeente of andere gemeente);
  • een verslag omtrent Passend Onderwijs;
  • de taal waarin je het liefst communiceert met indien gewenst de gegevens van jouw contactpersoon die de Nederlandse of Engelse taal spreekt en gebeld mag worden omtrent de aanvraag.

Door telefonisch contact, artsenspreekuur en/of het toestemmingsformulier verzamelen wij (medische) informatie over jouw kind om de lichamelijke en/of psychische gesteldheid vast te leggen in relatie tot het volgen van onderwijs.