InwonersLiefde en seksHepatitis B-vaccinatie voor MSM

Hepatitis B-vaccinatie voor MSM

Hepatitis B is een virusinfectie van de lever. Bij een deel van de mensen is deze infectie blijvend. Het virus kan overgedragen worden via het bloed, seksueel contact en de geboorte. Je hebt 3 prikken nodig om beschermd te worden. 

De informatie op deze pagina is voor mannen die seks hebben met mannen (MSM). Hoor je niet bij deze doelgroep en wil je de hepatitis B-vaccinatie, kijk dan op de pagina voor reisvaccinaties of bedrijfsvaccinaties.

Je kunt op afspraak terecht op onderstaande GGD-locaties.

Krijg je binnenkort de coronavaccinatie?

Er moeten twee weken zitten tussen het krijgen van  jouw Covid-19-vaccinatie en de Hepatitis-B-vaccinatie (of andere vaccinaties). Is dit niet het geval dan kan je de afspraak voor de Hepatitis-B-vaccinatie (online) verzetten. De Covid-19-vaccinatie heeft voorrang in dit geval.

De hepatitis B-vaccinatie is gratis:

  • Als seks je werk is; prostituee m/v
  • Voor mannen die seks hebben met mannen

Prostituees en mannen die seks hebben met mannen lopen risico

Hepatitis B-virus kan overgebracht worden via onveilige seks, contact met bloed of via moeder en kind bij de geboorte. Hierdoor loop je het risico op een ontsteking van de lever.

Hepatitis B vaccinatie voor je beroep

Vaccinatie nodig voor je beroep? Lees meer informatie over bedrijfsvaccinaties

Liefde en seks

GGD in gesprek met jongeren op Dancetour Breda

Op 5 juni is een Sense-promoteam van de GGD bij Dancetour Breda aanwezig. Het team deelt onder andere condooms uit, beantwoordt vragen en vertelt bezoekers over Sense.
Liefde en seks

Paarse vrijdag

Op vrijdag 10 december is het Paarse vrijdag. Dé dag waarin scholieren aandacht besteden aan seksuele- en gender-diversiteit. Uit onderzoek blijkt elk jaar weer dat jongeren zich veiliger voelen op…