Overslaan en naar de inhoud gaan

Contactmoment 2e klas VO+

GGD West-Brabant heeft aangepaste contactmomenten voor leerlingen die het VO+ onderwijs volgen. We nemen wat langer de tijd voor je kind.

Jongeren maken grote stappen in hun ontwikkeling. Zowel lichamelijk als mentaal. Ze kunnen bijvoorbeeld op zoek zijn naar informatie over de onderwerpen die je op dat moment bezighouden: verliefdheid, seksualiteit, eenzaamheid, vaccineren en gevoelens. Onze medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) kunnen jongeren hierbij helpen.

Tijdens deze afspraak

 • Heeft je kind een gesprek met een JGZ-medewerker.
 • Er wordt besproken hoe het met je kind en de gezondheid van je kind gaan.

Ouders hoeven niet bij het gesprek aanwezig te zijn. Wil je als ouder wel bij het gesprek zijn? Geef dit dan door aan het Bedrijfsbureau JGZ. We kunnen hier dan rekening mee houden.

Zit je kind ergens me? Dan is er JouwGGD

Of het nou gaat over seksualiteit, gevoelens of vaccinaties, het online platform JouwGGD biedt jongeren betrouwbare informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook kunnen ze anoniem chatten met professionals. Kijk op www.jouwggd.nl

 

Veel gestelde vragen

 • Ik heb geen toegang tot het dossier van mijn kind. Wat nu?

  Is je kind 12 jaar of ouder?

  Het Ouderportaal Mijn Kind is een elektronisch medisch dossier van je kind. De wet bepaalt dat je als ouder(s)/verzorger(s) daar tot je kind 12 jaar is altijd in mag kijken. Je kan dan met je eigen Digi-D inloggen. Is je kind 12 jaar of ouder? Dan moet je kind toestemming geven aan de ouder(s)/verzorger(s) om het dossier in te kunnen zien. Je kind kan dan zelf inloggen met een eigen Digi-D in het Ouderportaal Mijn Kind. Als je kind het goed vindt kan je dan als ouder(s)/verzorger(s) meekijken.

  Meer informatie vind je op: Kan ik als ouder het medisch dossier van mijn minderjarige kind inzien? | Rechten van patiënt en privacy | Rijksoverheid.nl

  Is je kind jonger dan 12 jaar?

  Krijg je nog steeds een melding dat je geen toestemming hebt? Neem dan contact met ons op, dan kijken we even met je mee. Dat kan via het Bedrijfsbureau JGZ via 088- 639 2051 of via  Bedrijfsbureau.jgz@ggdwb.nl.

  Heeft je kind (nog) geen eigen Digi-D? Je kunt online eenvoudig een Digi-D aanvragen. Tot 14 jaar mag je als ouder(s)/verzorger(s) je kind helpen om een Digi-D aan te vragen. Vanaf 14 jaar moet je kind zelf de aanvraag doen. Meer informatie vind je op: DigiD aanvragen | DigiD