InwonersNieuwsGGD West-Brabant opent fijnmazige vaccinatielocatie in Stadskantoor Breda

GGD West-Brabant opent fijnmazige vaccinatielocatie in Stadskantoor Breda

Inwoners die hun eerste of tweede coronavaccinatie willen halen, kunnen dat vanaf dinsdag 11 januari ook doen in het Stadskantoor van de gemeente Breda. Dankzij deze nieuwe pop-up vaccinatielocatie kunnen mensen dichterbij huis een prik halen.

Naast Breda International Airport en Breepark in Breda opent de GGD in Breda ook een vaccinatielocatie voor fijnmazig vaccineren. Vanaf dinsdag 11 januari kunnen inwoners in het Stadskantoor terecht voor hun 1e of 2e vaccinatie.

Claudius Prinsenlaan

GGD West-Brabant en de gemeente Breda hebben afgelopen weken hard gewerkt aan een nieuwe vaccinatielocatie in het centrum van Breda. Het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan blijkt hiervoor een goede, centrale locatie. Mensen die gevaccineerd willen worden (1e of 2e vaccinatie) kunnen hier op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00-16.00 uur terecht. Voor een boosterprik kunnen mensen nog steeds op afspraak terecht op de locatie Breepark.

Arjen van Drunen, wethouder Gezondheid: “De beste uitweg uit deze crisis is vaccineren. Daarom willen we vaccineren zo makkelijk mogelijk maken. Eerder hebben we al ingezet op hulp bij het maken van een afspraak en vervoer naar de XXL locatie op Breepark. Door nu het Stadskantoor in te zetten als priklocatie maken we het voor nog meer mensen mogelijk een prik te halen.

Zonder afspraak 1e of 2e vaccinatie

Mensen lopen vrij in voor hun 1e of 2e vaccinatie. De GGD vraagt bij vaccinatie om het legitimatiebewijs en een gezondheidsverklaring kan ter plekke worden ingevuld. De vaccinatielocatie in het Stadskantoor is tijdelijk.

Programmamanager Marcel de Lusenet: “Met name de bezetting was onze grootste uitdaging. Ik ben blij dat het gelukt is om ook voor deze pop-up locatie voldoende gekwalificeerde medewerkers te vinden.

Vaccinatielocaties

Vanwege het groot aantal vaccinaties dat op dit moment wordt gezet, is de grote hal van Breepark in gebruik als vaccinatielocatie. Hier kunnen mensen op afspraak terecht voor een boosterprik. Mensen die een 1e of 2e vaccinatie willen halen kunnen – naast het stadskantoor – ook terecht op Breepark.

Meer informatie over alle locaties en openingstijden

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws over coronavaccinatie

Corona­vaccinatie, Corona

Vaccinatielocatie Breepark sluit deuren en start vaccineren COVID aan de Heerbaan in Breda

Na een lange tijd sluiten de deuren van COVID-vaccinatielocatie Breepark in Breda. Vanaf 16 mei start GGD West-Brabant met vaccineren aan de Heerbaan in Breda. Hier combineren we testen en/of…
Corona­vaccinatie, Corona

“De GGD hielp me de veelzijdigheid van mijn talenten weer te ervaren”

Wie zijn de mensen die jou verwelkomen op de vaccinatielocatie, in de teststraat of die jou bellen voor bron- en contactonderzoek? Wat is hun achtergrond en wat drijft hen? In…
Coronatest, Corona, Corona­vaccinatie

Nieuwe openingstijden BCO, telefonie en administratie

Vanaf 1 mei zijn bron- en contactonderzoek, telefonie en de administratie van GGD West-Brabant op zondag gesloten. De nieuwe openingstijden zijn: maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00…