InwonersCoronaCorona­vaccinatie

Video hoe werkt het coronavaccin?

Veel gestelde vragen over een coronavaccinatie

 • Ik ben zwanger, moet ik nu wel een prik nemen?

  Ook als je zwanger bent, kun je de prik nemen als je hiervoor een uitnodiging hebt gekregen. Als zwangere vrouw loop je meer risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Dit kan gevolgen hebben voor moeder en kind.

 • Hoeveel tijd moet er tussen de laatste vaccinatie en de boostervaccinatie zitten?

  De boostervaccinatie moet in ieder geval 3 maanden na de laatste coronavaccinatie gegeven worden.

  Heb je corona gekregen na je eerste vaccinatie(s)? Dan moeten er 3 maanden tussen je besmetting en de boostervaccinatie zitten.

 • Blijft mijn coronatoegangsbewijs wel geldig?

  Als je een boostervaccinatie krijgt, blijft je coronabewijs gewoon geldig. Zowel je coronabewijs voor reizen binnen Europa (DCC) als je coronatoegangsbewijs voor toegang tot activiteiten in Nederland. Je hoeft dus niet opnieuw 2 weken te wachten om een geldige QR-code te krijgen.

 • Krijg ik een registratie van de extra prik in de Coronacheck-app?

  De extra prik wordt ook zichtbaar in de CoronaCheck-app, maar dit gaat niet vanzelf, daar moet je zelf nog iets voor doen.
  Na de prik haal je opnieuw jouw vaccinatiebewijs in de app op. Dat doe je door rechtsboven op het '+' teken te klikken en vervolgens te kiezen voor ‘Vaccinatiebewijs’. Bij de QR-code verschijnt dan: 3/2 (drie prikken ontvangen van de 2 benodigde).

 • Wat is het verschil tussen een booster en een 3de prik?

  Mensen krijgen een derde prik als hun bescherming na 2 prikken mogelijk nog onvoldoende is. Dit geldt met name voor bepaalde groepen mensen met een ernstig gecompromitteerd immuunsysteem (onvoldoende afweer).

  Een booster wordt ingezet voor mensen die in eerste instantie voldoende bescherming hebben aangemaakt, maar bij wie we de bescherming willen oppeppen.

Corona­vaccinatie, Corona

Herhaalprik tegen corona voor alle 12-plussers

De minister van VWS heeft na advies van het OMT-V besloten dat iedereen van 12 jaar of ouder die de basisserie – de eerste vaccinatie(s) – tegen corona heeft gehad,…
Corona­vaccinatie, Corona

Vaccinatielocatie Stadskantoor Breda is verhuisd

Vanaf dinsdag 2 augustus heeft deze locatie een ander adres (Claudius Prinsenlaan 12 in Breda). Dit gebouw ligt direct naast het stadskantoor. Om verwarring en miscommunicatie te voorkomen noemen we…
Corona­vaccinatie, Corona

Vaccinatielocatie Breepark sluit deuren en start vaccineren COVID aan de Heerbaan in Breda

Na een lange tijd sluiten de deuren van COVID-vaccinatielocatie Breepark in Breda. Vanaf 16 mei start GGD West-Brabant met vaccineren aan de Heerbaan in Breda. Hier combineren we testen en/of…