InwonersCoronaCorona­vaccinatie

Video hoe werkt het coronavaccin?

Veelgestelde vragen over een coronavaccinatie

 • Ik ben zwanger, moet ik nu wel een prik nemen?

  Ook als je zwanger bent, kun je de prik nemen als je hiervoor een uitnodiging hebt gekregen. Als zwangere vrouw loop je meer risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Dit kan gevolgen hebben voor moeder en kind.

 • Hoeveel tijd moet er tussen de laatste vaccinatie en de herhaalprik zitten?

  De herhaalprik moet in ieder geval 3 maanden na de laatste coronavaccinatie gegeven worden.

  Heb je corona gekregen na je eerste vaccinatie(s)? Dan moeten er 3 maanden tussen je besmetting en de vaccinatie zitten.

 • Blijft mijn coronatoegangsbewijs wel geldig?

  Als je een herhaalprik krijgt, blijft je coronabewijs gewoon geldig. Zowel je coronabewijs voor reizen binnen Europa (DCC) als je coronatoegangsbewijs voor toegang tot activiteiten in Nederland. Je hoeft dus niet opnieuw 2 weken te wachten om een geldige QR-code te krijgen.

 • Krijg ik een registratie van de extra prik in de Coronacheck-app?

  De extra prik wordt ook zichtbaar in de CoronaCheck-app, maar dit gaat niet vanzelf, daar moet je zelf nog iets voor doen.
  Na de prik haal je opnieuw jouw vaccinatiebewijs in de app op. Dat doe je door rechtsboven op het '+' teken te klikken en vervolgens te kiezen voor ‘Vaccinatiebewijs’. Bij de QR-code verschijnt dan: 3/2 (drie prikken ontvangen van de 2 benodigde).

 • Ben je al gevaccineerd maar is je gele boekje nog niet ingevuld?

  Ben je al gevaccineerd maar is je gele boekje nog niet ingevuld?

  Kom met je gele boekje en je geprinte vaccinatiebewijs langs bij vaccinatielocatie Breda International Airport, Breda Heerbaan of Roosendaal.

  Vaccinatielocaties

Corona­vaccinatie, Corona

Onderzoek combinatie griep-, pneumokokken- én corona herhaalprik van start

GGD West-Brabant en Het Huisartsenteam Midzomerplein doen samen onderzoek naar het zetten van de griepprik (en eventueel de pneumokokkenprik), in combinatie met de corona herhaalprik. Dit biedt de patiënten van…
Corona­vaccinatie, Corona

Nieuwe vaccinatielocatie in Bergen op Zoom

Op dinsdag 3 oktober starten we met vaccineren in Bergen op Zoom (Jacob Obrechtlaan 5). Met deze locatie bieden we inwoners van die regio, naast onze grote locatie in Roosendaal,…
Corona­vaccinatie, Corona

Najaarsronde herhaalprik tegen corona start op 19 september

Vanaf maandag 19 september is het vernieuwde vaccin tegen corona op afspraak verkrijgbaar bij GGD West-Brabant. Mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers met patiënt- of cliëntcontact worden vanaf…