InwonersCoronaCorona­vaccinatie
Publicatiedatum: 31-05-2021 om 08:42 uur
Laatste update: 15-10-2021 om 11:20 uur

Coronavaccinatie

Alle GGD-en in Nederland vaccineren tegen het coronavirus. In West-Brabant brachten we het aantal vaccinatielocaties terug naar één en openen we per 4 oktober een pop-up locatie:

Vanaf heden zijn de vaccinatielocaties Almkerk, Breda Breepark, Roosendaal en Bergen op Zoom gesloten voor reguliere vaccinatie-afspraken.

Zolang het nodig is, vaccineert GGD West-Brabant haar inwoners in de regio West-Brabant.

GGD West-Brabant werkt voornamelijk met mRNA vaccins (BioNTech/Pfizer en Moderna). Ook prikken we sommige doelgroepen met Jansen.

Vaccineren met én zonder afspraak in Breda International Airport en pop-up locatie Breda

Veel mensen hebben hun vaccinatie(s) inmiddels gehad of een afspraak gemaakt. Die afspraken blijven staan. Daarnaast biedt vaccinatielocatie Breda International Airport vanaf maandag 27 september tijdelijk de mogelijkheid om binnen te lopen zonder afspraak. Ook kun je vanaf maandag 4 oktober terecht bij de pop-up vaccinatielocatie aan het Kasteelplein 10 in Breda.

Let op: Prikken zonder afspraak is mogelijk voor een 1e of 2e vaccinatie. Wanneer je een oproep voor een 3e prik hebt gehad, kun je ook zonder afspraak (mét oproepbrief) terecht.
Op = op (per dag is er een nieuwe voorraad). Wil jij zeker weten dat je niet hoeft te wachten? Maak dan vooraf een afspraak.

Breda International Airport

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur en op woensdag van 8.00 tot 19.00 uur

Pop-up Kasteelplein Breda

Maandag t/m zondag van 12.00 tot 19.00 uur (vanaf maandag 4 oktober).
Let op! Deze locatie is minder goed bereikbaar en toegankelijk voor mindervaliden.

Neem je legitimatiebewijs mee. Ter plekke wordt een gezondheidsverklaring ingevuld.

Video: Coronavaccinatie bij GGD West-Brabant

4 vragen over het coronavirus

Veel gestelde vragen over een coronavaccinatie

 • Ben je al gevaccineerd maar is je gele boekje nog niet ingevuld?

  Ben je al gevaccineerd maar is je gele boekje nog niet ingevuld?

  Kom met je gele boekje en je geprinte vaccinatiebewijs langs bij vaccinatielocatie Breda International Airport, testlocatie Roosendaal of bij onze prikbus in de wijk.

  Vaccinatielocaties

  Coronavaccin­atie in de wijk

 • Wanneer moet ik in quarantaine?

  Je kunt dit zelf checken op de website van Rijksoverheid.

 • Hoe veilig is het coronavaccin?

  Coronavaccins moeten voldoen aan dezelfde strenge eisen als andere vaccins. Veiligheid staat voorop. Elk coronavaccin dat wordt goedgekeurd, is op tienduizenden mensen getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. De ontwikkeling en beoordeling gaan sneller dan gebruikelijk. Dat kan omdat wereldwijd onderzoeken naar vaccins gelijktijdig worden uitgevoerd en kennis wordt gedeeld. Dat scheelt tijd. Coronavaccins worden dus net zo zorgvuldig ontwikkeld als andere vaccins, zoals het bekende DKTP-vaccin, dat ervoor heeft gezorgd dat een ernstige ziekte als polio niet meer voorkomt in Nederland.

  Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordelen alle vaccins. Zij toetsen de vaccins op veiligheid, betrouwbaarheid en werkzaamheid. Als er enige twijfel is over een vaccin, dan wordt het niet toegelaten in Nederland. Meer informatie lees je op de website van de Rijksoverheid.

  Een vaccin tegen het coronavirus kan een einde maken aan de coronacrisis in Nederland. De vaccinatie tegen het coronavirus is vrijwillig. Met een vaccinatie tegen het coronavirus bescherm je uiteindelijk jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen. Als genoeg mensen zijn gevaccineerd kan corona niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen.

  Bekijk hier de factsheet 'Een goed werkend en veilig coronavaccin'

 • Ik heb een ziekte. Kan ik dan gevaccineerd worden?

  Het huidige vaccin is al op meer dan 20.000 mensen getest en iedere dag komen daar duizenden mensen bij. Het blijkt dat het vaccin voor de meeste mensen - dus ook bij mensen die een ziekte hebben - veilig is. Als je bepaalde ziektes hebt dan is het zelfs vaak extra belangrijk dat je wordt gevaccineerd omdat je extra kwetsbaar bent als je Corona krijgt. Bij het maken van een afspraak voor een vaccinatie dan worden je medische vragen gesteld. Er wordt dan beoordeeld of het veilig voor je is om het vaccin te ontvangen. Ook op de locatie waar de prik wordt gegeven, wordt nogmaals naar je medische situatie gevraagd. Je kunt er zeker van zijn dat je niet wordt gevaccineerd als dat niet veilig voor je is.

 • Kan ik zelf kiezen of ik me wil laten vaccineren tegen corona?

  Je mag zelf beslissen of je je laat inenten of niet. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Zo verminderen we de druk op de zorg en kunnen we stap voor stap terug naar het leven dat we gewend waren.