InwonersCoronaCorona­vaccinatie
Publicatiedatum: 31-05-2021 om 08:42 uur
Laatste update: 01-12-2021 om 8:32 uur

Coronavaccinatie

Alle GGD-en in Nederland vaccineren tegen het coronavirus. In West-Brabant vaccineren we op de volgende locaties:

Zolang het nodig is, vaccineert GGD West-Brabant haar inwoners in de regio.

Boostervaccinatie voor 60-plussers

Het aantal covid-19 infecties in Nederland loopt op. Om de beschermingsgraad tegen het virus te verhogen, begint ook GGD West-Brabant vanaf 19 november met het prikken van boostervaccinaties: een extra vaccinatie voor 60-plussers. Te beginnen met de leeftijdsgroep 80+. Met deze stap volgt het kabinet het advies van de Gezondheidsraad op, om de meest kwetsbare mensen in de samenleving nog beter te beschermen.

Heb je een uitnodiging voor de boostervaccinatie ontvangen? Maak dan een afspraak via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer (0800-7070). Een boosterprik wordt nooit zonder afspraak gezet.

Partner mee?

Als jouw partner mee wil komen voor een boostervaccinatie, probeert de GGD daarbij te helpen. Maak de afspraak telefonisch en geef aan dat je samen wilt komen. De partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor jouw partner geldt, net als voor jezelf, dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie of een positieve testuitslag van één van de GGD’en een half jaar geleden moet zijn.

Lees alle informatie over de boostervaccinatie

Eerste en tweede prik met én zonder afspraak op Breda International Airport en Breepark

Voor je eerste en tweede basisvaccinatie kun je zonder afspraak terecht op vaccinatielocatie Breda International Airport en Breepark. Maak je liever vooraf een afspraak? Dat kan alleen telefonisch via 0800-7070.

Ook wanneer je van het ziekenhuis een oproep voor een 3e prik hebt gehad kun je zonder afspraak (mét oproepbrief) op deze locaties terecht.
Let op! Dit geldt niet voor de boosterprik. 60-plussers met een uitnodigingsbrief voor de boosterprik kunnen alleen mét een afspraak worden gevaccineerd. 

Voor prikken zonder afspraak geldt: op = op (per dag is er een nieuwe voorraad). Wil jij zeker weten dat je niet hoeft te wachten? Maak dan vooraf een afspraak op Breda International Airport of Breepark.

Neem je legitimatiebewijs mee. Ter plekke wordt een gezondheidsverklaring ingevuld.

Video: Coronavaccinatie bij GGD West-Brabant

4 vragen over het coronavirus

Veel gestelde vragen over een coronavaccinatie

 • Wat is het verschil tussen een booster en een 3de prik?

  Mensen krijgen een derde prik als hun bescherming na 2 prikken mogelijk nog onvoldoende is. Dit geldt met name voor bepaalde groepen mensen met een ernstig gecompromitteerd immuunsysteem (onvoldoende afweer).

  Een booster wordt ingezet voor mensen die in eerste instantie voldoende bescherming hebben aangemaakt, maar bij wie we de bescherming willen oppeppen.

 • Ben je al gevaccineerd maar is je gele boekje nog niet ingevuld?

  Ben je al gevaccineerd maar is je gele boekje nog niet ingevuld?

  Kom met je gele boekje en je geprinte vaccinatiebewijs langs bij vaccinatielocatie Breda International Airport, Breda Breepark of testlocatie Roosendaal.

  Vaccinatielocaties

 • Wanneer moet ik in quarantaine?

  Je kunt dit zelf checken op de website van Rijksoverheid.

 • Hoe veilig is het coronavaccin?

  Coronavaccins moeten voldoen aan dezelfde strenge eisen als andere vaccins. Veiligheid staat voorop. Elk coronavaccin dat wordt goedgekeurd, is op tienduizenden mensen getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. De ontwikkeling en beoordeling gaan sneller dan gebruikelijk. Dat kan omdat wereldwijd onderzoeken naar vaccins gelijktijdig worden uitgevoerd en kennis wordt gedeeld. Dat scheelt tijd. Coronavaccins worden dus net zo zorgvuldig ontwikkeld als andere vaccins, zoals het bekende DKTP-vaccin, dat ervoor heeft gezorgd dat een ernstige ziekte als polio niet meer voorkomt in Nederland.

  Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordelen alle vaccins. Zij toetsen de vaccins op veiligheid, betrouwbaarheid en werkzaamheid. Als er enige twijfel is over een vaccin, dan wordt het niet toegelaten in Nederland. Meer informatie lees je op de website van de Rijksoverheid.

  Een vaccin tegen het coronavirus kan een einde maken aan de coronacrisis in Nederland. De vaccinatie tegen het coronavirus is vrijwillig. Met een vaccinatie tegen het coronavirus bescherm je uiteindelijk jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen. Als genoeg mensen zijn gevaccineerd kan corona niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen.

  Bekijk hier de factsheet 'Een goed werkend en veilig coronavaccin'

 • Ik heb een ziekte. Kan ik dan gevaccineerd worden?

  Het huidige vaccin is al op meer dan 20.000 mensen getest en iedere dag komen daar duizenden mensen bij. Het blijkt dat het vaccin voor de meeste mensen - dus ook bij mensen die een ziekte hebben - veilig is. Als je bepaalde ziektes hebt dan is het zelfs vaak extra belangrijk dat je wordt gevaccineerd omdat je extra kwetsbaar bent als je Corona krijgt. Bij het maken van een afspraak voor een vaccinatie dan worden je medische vragen gesteld. Er wordt dan beoordeeld of het veilig voor je is om het vaccin te ontvangen. Ook op de locatie waar de prik wordt gegeven, wordt nogmaals naar je medische situatie gevraagd. Je kunt er zeker van zijn dat je niet wordt gevaccineerd als dat niet veilig voor je is.