Wanneer kom je in aanmerking voor een SOA-test?

Op dit moment is het enkel mogelijk om een SOA test te doen wanneer je SOA gerelateerde klachten hebt of gewaarschuwd bent voor een SOA. Heb je klachten of ben je gewaarschuwd? Neem dan contact op via ☎ 088 368 76 00. Een waarschuwing en klachten zullen altijd telefonisch uitgevraagd worden om te zien of je in aanmerking komt voor een test. 

Kom je op dit moment niet in aanmerking en wil je toch graag een anonieme test doen? Kijk dan op de website van SOA Aids Nederland voor betrouwbare thuistesten.

We zijn bereikbaar maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-12.00 uur en 13.30-16.30 uur.

Op dit moment zijn er minder plaatsen beschikbaar voor het spreekuur.

 • Liever een thuistest?

  Let op! I.v.m. het Coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om een thuistest op te halen. Je leest het op de website als dit weer mogelijk is.

 • Hoe verloopt het onderzoek?

  Een soa-test bij het Centrum Seksuele Gezondheid begint met een vraaggesprek over je seksleven en over eventuele symptomen van soa’s en hiv. Hiermee stelt de arts of verpleegkundige vast welke risico’s je hebt gelopen en welke testen nodig zijn. Sommige mensen kunnen na een chlamydia- en gonorroe test de GGD verlaten; anderen krijgen een lichamelijk onderzoek en/of bloedafname of behandeling.

  Ook als je gewaarschuwd bent door een sekspartner, kan het soa-onderzoek zich richten op andere soa's. Zo nodig krijg je snel behandeling en advies hoe je je sekspartners kunt waarschuwen. Als je nog niet gevaccineerd bent tegen hepatitis B is soms een hepatitis B-test nodig.

  Binnen tien dagen zijn de uitslagen bekend en krijg je hierover een sms of e-mailbericht van ons Voor de kosten van het onderzoek en eventuele behandelingen hoef je niet te betalen.

  Op zoek naar meer informatie?

  Wil je meer informatie over de soa-test? Kijk dan op de website van Soa Aids Nederland.

 • Bij welke locaties kan ik terecht?

  Voor een afspraak kun je terecht bij