Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsBoosterprik met Janssen mogelijk

Boosterprik met Janssen mogelijk

Mensen die vanwege medische redenen geen booster met een mRNA-vaccin mogen of geen booster met mRNA-vaccin willen, kunnen nu een afspraak maken voor een boostervaccinatie met het Janssen-vaccin.

De GGD heeft in Nederland in totaal 646.000 mensen met Janssen gevaccineerd. Een klein deel van deze groep mag of wil geen mRNA-vaccin krijgen. Dankzij het advies van de Gezondheidsraad en het daaropvolgende kabinetsbesluit, is een booster met Janssen nu alsnog mogelijk.

Afspraak maken

Sinds 23 maart is het mogelijk om een afspraak te maken via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer 0800-1295 is hiervoor iedere dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. De GGD start op 25 maart met de vaccinaties, op een beperkt aantal locaties. In West-Brabant is het Janssen vaccin niet beschikbaar, wel in Dordrecht (GGD Zuid-Holland Zuid) en Goes (GGD Zeeland).

Vragen of twijfels?

De callcentermedewerkers van de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn kunnen en mogen niet helpen bij medische vragen. Vragen of twijfels kun je vooraf bespreken met een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Hoe voorkomen we dat verouderde vakantieparken afglijden? Succesvolle pilot Oosterhout geeft inkijkje in de praktijk

Gemeenten
Een verouderde camping weer gezond maken én tegelijkertijd een nieuwe woonplek vinden voor de tijdelijke en per...

Congres rondom dementie in Altena

Gemeenten
De GGD en de 16 West-Brabantse gemeenten verstevigen hun samenwerking in de aanpak bij dementie. Op donderdag 2...
Gijs Wanders geeft op het podium een presentatie op het congres over dementie