InwonersNieuwsGGD West-Brabant vraagt aandacht voor gezonde hersenen

GGD West-Brabant vraagt aandacht voor gezonde hersenen

Vanaf 30 september is in veel gemeenten en op de social media kanalen weer extra aandacht voor de regionale preventiecampagne van GGD West-Brabant ‘We zijn zelf het medicijn’. Met deze campagne wordt er aandacht gevraagd voor het voorkómen van dementie.

Dementie is nog niet te genezen. Proberen dementie te voorkomen is de beste optie die er is. Natuurlijk zijn er factoren zoals erfelijkheid waar men geen invloed op heeft, maar op een aantal factoren wel. Door gezonder te leven, verkleint de kans op dementie en vertraagt het verloop van de ziekte. Drie leefstijladviezen staan centraal in de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’, namelijk eet gezond, beweeg regelmatig en blijf nieuwsgierig.
De eerste week van oktober zijn in 10 gemeenten de campagneposters te zien op de city displays. Daarnaast worden in diverse gemeenten activiteiten georganiseerd. GGD West-Brabant en Avans Hogeschool organiseren samen met KBO-Brabant drie digitale informatiebijeenkomsten over gezond ouder worden. De eerste bijeenkomst is op donderdag 14 oktober van 19.00 – 20.00 uur en heeft als thema voeding. Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst kan hier.

Ook op de social media kanalen van GGD West-Brabant en de vrienden van de campagne kom je de campagne tegen. Met deze activiteiten willen we een bijdrage leveren aan een betere hersengezondheid.

Help ook mee

GGD West-Brabant is samen met regionale dementienetwerken initiatiefnemer van de campagne. Help jij ons ook mee door de campagne uit te dragen? Op de website www.wezijnzelfhetmedicijn.nl vind je gratis posters en andere materialen, of mail naar preventie@ggdwestbrabant.nl voor meer informatie.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Coronavaccin­atie in de wijk, Corona­vaccinatie

Vaccinatie op Kasteelplein en Breda International Airport tot eind 2021 mogelijk

De huidige vaccinatielocaties van de GGD West-Brabant op het Kasteelplein in Breda en Breda International Airport (BIA) blijven tot eind 2021 geopend. Mensen die gevaccineerd willen worden kunnen zeven dagen…

Cijfers van de maand: Pesten

Pesten heeft grote impact op degene die gepest wordt. Het veroorzaakt onder andere angst, eenzaamheid en gebrek aan zelfvertrouwen. Om te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden van pesten is het…
Corona­vaccinatie, Corona

Test met VR-bril bij prikangst groot succes

Een jonge vrouw nadert de prikstraat van de GGD. Ze verzamelde thuis al haar moed. Wanneer ze aankomt, kiest ze het hazenpad. Volgens GGD arts Silvia van de Weerdt is…