Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsSamen een gezonder gewoonte aanleren in 30 dagen, doe je mee?

Samen een gezonder gewoonte aanleren in 30 dagen, doe je mee?

GGD West-Brabant daagt je uit om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. Het doel van de actie is om in 30 dagen een gezondere gewoonte aan te leren. Kies een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen lang volhoudt. Denk aan 30 dagen lang iedere dag minder suikers eten, dagelijks een wandeling maken of een stukje fietsen, of begin met mediteren. Door het samen te doen, motiveer je elkaar en hou je het vol! De actie start op 1 maart, je kunt je inschrijven via www.30dagengezonder.nl.

“Ik vind dit echt een goede actie omdat je met een kleine verandering al iets goeds kunt doen voor je eigen gezondheid. Zo’n verandering kan in deze tijd namelijk juist ook een extra opgave zijn. Daarom is het zo mooi dat je wordt uitgedaagd om het samen te doen. We roepen inwoners, scholen en bedrijven uit West-Brabant op om samen mee te doen met deze actie. Zo kunnen we elkaar ondersteunen en stimuleren en bevorderen we een goede leefstijl. Dat is ook een belangrijke taak van de GGD.” aldus Sebastiaan Baan directeur GGD West-Brabant.

Zowel gezond als ongezond gedrag komt voort uit de gewoontes die we hebben. Door vaak en lang genoeg te oefenen en te herhalen kan iets een nieuwe gewoonte worden. Begin daarom eens met 30 dagen lang een gezonde uitdaging vol te houden. Door één uitdaging te kiezen en deze vol te houden maak je het concreet en haalbaar voor jezelf. Door al één ongezonde gewoonte te doorbreken of een gezonde gewoonte aan te leren ben je al een stapje dichter bij een gezondere leefstijl. Daarnaast is het natuurlijk extra leuk om dit samen te doen. Je motiveert en stimuleert elkaar, zo hou je het ook makkelijker vol.

Doe je mee?

Zet de eerste stap richting een gezondere leefstijl en doe mee. Meld je gratis aan vóór 1 maart 2022 via www.30dagengezonder.nl en ontvang de hele maand maart inspirerende tips en adviezen via een nieuwsbrief. Via Facebook www.facebook.com/30dagengezonder delen we de ervaringen met elkaar en motiveren we elkaar om de uitdaging vol te houden.

Laat weten dat je meedoet via de hashtag #30dagengezonder. En vergeet niet om vrienden, familie of collega’s uit te dagen om ook mee te doen.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Voortgang GALA: gemeenten en GGD West-Brabant zijn positief

Gemeenten, Preventie & gezondheid
In februari van dit jaar stemde het algemeen bestuur in met de proactieve rol van de GGD in de ontwikkelingen m...
Voortgang GALA: gemeenten en GGD West-Brabant zijn positief

Regionaal framework GALA West-Brabantse gemeenten

Gemeenten, Preventie & gezondheid
Al eerder verscheen het bericht over de ondertekening van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA).  In het ak...
Regionaal framework GALA West-Brabantse gemeenten

Ook tijdens de feestdagen Nix18

Preventie & gezondheid
Ook tijdens de feestdagen Nix18 De feestdagen staan weer voor de deur. Een periode van gezelligheid, lekker et...
nix18kerst