Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsWeek van de mentale gezondheid 3 t/m 8 juni

Week van de mentale gezondheid 3 t/m 8 juni

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Nederland heeft zich daarom sinds 2023 aangesloten bij de jaarlijkse European Mental Health Week. Deze week maakt onderdeel uit van een bredere maatschappelijke beweging die we landelijk met elkaar in gang hebben gezet, waarbij het ‘gewoon’ wordt dat we naar elkaar omkijken en oog hebben voor de mentale gezondheid van onszelf en van elkaar.

De komende jaren organiseert Nederland in de eerste week van juni de Week van de mentale gezondheid. Hiervoor is gekozen omdat de European Mental Health Week steeds in een andere week in mei plaatsvindt en pas relatief laat bekend wordt wanneer het is. Noteer 3 t/m 8 juni 2024 alvast in je agenda!

De GGD West-Brabant sluit zich aan bij deze week en roept gemeenten op specifiek aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van jongeren  middels de Campagne “Hey het is oké”. De campagne richt zich op jongeren van 16-25 jaar met beginnende mentale klachten. Doel van de campagne is het normaliseren van praten over beginnende mentale klachten, zoals prestatiedruk of eenzaamheid, onder jongeren. Daarnaast biedt de campagne handvatten voor een succesvol gesprek.

In de week van 20 mei komt de toolkit Hey, het is oké beschikbaar met posters, podcasts en berichten voor de socials.

Vragen of advies nodig bij de uitvoering van de campagne? Neem contact op met communicatie@ggdwestbrabant.nl