Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalInspecties en toezichtHygiëne bij evenementen
ProfessionalInspecties en toezichtHygiëne bij evenementen
Publicatiedatum: 13-07-2021 om 11:10 uur
Laatste update: 13-12-2021 om 20:29 uur

Hygiëne bij evenementen

Organiseer je een evenement? Informeer dan bij jouw gemeente of een vergunning nodig is. De gemeente toetst jouw vergunningaanvraag op onder andere veiligheid en gezondheid en vraagt advies aan de GHOR over de inzet van de medische hulpverlening en technische hygiënezorg.

Hygiënemaatregelen

Heb jij voor jouw evenement tijdelijke voorzieningen nodig zoals water, sanitair, catering en/of tijdelijk aangelegd kampeerterrein? Dan zijn hygiënemaatregelen erg belangrijk. Voor een optimale hygiëne is het niet alleen belangrijk dat jouw medewerkers weten hoe ze moeten werken, maar ook waarom ze dat moeten doen. Op die manier houd je de overdracht van schadelijke micro-organismen zo beperkt mogelijk.

Controle en advies

Afhankelijk van het soort evenement en het aantal bezoekers dat je verwacht, kan de gemeente je, op advies van de GHOR en/of de GGD, de tijdelijke voorzieningen laten controleren door het team infectieziekten en team Technische Hygiënezorg van de GGD.

Downloads

Hygiënerichtlijnen voor evenementen (PDF 1,2 MB)

Hygiënewijzer (PDF 1,6 MB)

  • Kan ik een vrijstelling aanvragen?

    Wil je piercen en/of tatoeëren op tijdelijke, overdekte evenementen dat kan. Hiervoor is een vrijstelling van de vergunningplicht nodig. Je dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Vraag een vrijstelling ten minste 2 maanden van te voren aan. Je krijgt alleen een vrijstelling als je aan alle eisen voldoet. Deze eisen lees je op het Meldingsformulier vrijstelling van de vergunningplicht van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen. Wil je een vrijstelling aanvragen, vul dan het formulier vrijstellingsaanvraag in via onderstaande knop.

    Aan een vrijstelling zijn kosten verbonden.

    Tarieven vergunning tatoeage piercing en permanente make-up

    Vrijstelling aanvragen