Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezonde school

Gezonde leerlingen presteren beter. Structureel en integraal werken aan een gezondheidsthema, om ook op lange termijn effecten te bereiken. Je bereikt het meeste effect als je het gekozen thema uitwerkt op de vier Gezonde School-pijlers: gezondheidseducatie, fysieke en sociale omgeving, signaleren en beleid.

Gezonde School is een landelijk programma dat onderwijsprofessionals helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken en sluit aan bij wat er op school al gebeurt rondom gezondheid.

Uit onderzoek blijkt dat gezonde leerlingen beter presteren. Gezonde School draagt bij aan de gezondheid, het welbevinden en de schoolprestaties van leerlingen. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling. Een school die op een structurele en samenhangende manier aan gezondheid werkt, noemen we een Gezonde School.

Met de Gezonde School-aanpak kiezen scholen zelf een gezondheidsthema waar zij meerdere jaren mee aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan Voeding, Bewegen en sport, Welbevinden of Relaties & Seksualiteit. Vervolgens bekijkt de school met behulp van een stappenplan wat ze al doet aan het thema en versterkt wat goed gaat. Voor het gekozen gezondheidsthema werken scholen integraal aan vier pijlers: Educatie, Schoolomgeving, Signaleren en Beleid.

Veel scholen besteden al aandacht aan gezondheid. Jouw school ook. Vaak meer dan je denkt. Benieuwd naar hoe gezond jouw school al is? Hoe gezond is jouw school? | Gezonde School.

Gezonde School-adviseurs

De adviseurs Preventie & Gezondheid zijn ervaren en getrainde Gezonde School-adviseurs. Scholen kunnen bij hen terecht voor advies over het werken volgens de Gezonde School-aanpak, over de inhoud van een gezondheidsthema en over subsidiemogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het stappenplan, draagvlak creëren, ouderbetrokkenheid, effectieve interventies of relevante partners. Wil  je meer weten? Kijk op www.gezondeschool.nl of neem contact op via het contactformulier.

Stimuleringsregelingen

Ieder jaar in maart en april hebben scholen de kans om een stimuleringsregeling aan te vragen. Benieuwd welke dit zijn? Klik dan hier.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer scholen de subsidieregelingen kunnen aanvragen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief voor het basisonderwijs of voortgezet- en beroepsonderwijs.

Voor meer informatie kijk je op www.gezondeschool.nl