Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 18-08-2021 om 03:15 uur
Laatste update: 21-02-2023 om 14:07 uur

Met Nix kom je fris het schooljaar door

Als jongeren naar de brugklas gaan krijgen ze te maken met veel veranderingen: ze gaan naar een nieuwe school, krijgen te maken met wisseling van klassen en docenten, een afname van persoonlijke aandacht van docenten en ze gaan meer tijd doorbrengen met leeftijdsgenoten. Ze worden vatbaarder voor de invloed van deze leeftijdsgenoten en hun attitude ten opzichte van tabak, alcohol en drugs verandert. Hebben de meeste jongeren in het begin van de vroege adolescentie meestal nog een overwegend negatieve attitude ten opzichte van roken, alcohol drinken en blowen, in de loop van de brugklas wordt deze attitude vaak positiever.

Lees verder op:

Veel gestelde vragen

 • Theatervoorstellingen over verleidingen, groepsdruk en opvoeding

  Voor voortgezet onderwijs

  Er is een divers aanbod van theatervoorstellingen over alcohol, groepsdruk en opvoeding van verschillende theaterbedrijven. Zowel voor de doelgroep ouders als de doelgroep jongeren. Het zijn interactieve voorstellingen waarbij het publiek betrokken wordt in de scenes. De voorstellingen worden o.a. gegeven door Helder Theater en Playback, soms ook in samenwerking met verslavingszorg Novadic-Kentron.

  Helder theater
  Play Back

 • Voor ouders/opvoeders

  Herken u dat? Wanneer u uw kinderen vraagt om iets te doen, is het soms net alsof u tegen een muur praat. Het lijkt er misschien niet op maar wat u zegt maakt wel degelijk verschil. Ook als het om NIX gaat. Want wanneer u afspraken met uw kinderen maakt over het niet gebruiken van alcohol en tabak, is de kans groter dat zij zich hieraan houden. U doet het dus niet voor NIX.

  Hieronder handige websites met tips voor de afspraak van NIX: