InwonersCoronaCoronastress
Publicatiedatum: 27-05-2021 om 06:26 uur
Laatste update: 19-09-2022 om 15:51 uur

Coronastress

Tijdens de coronacrisis kan je te maken krijgen met stress, het gevoel van onzekerheid en verlies van naasten. Het kan in deze tijd van sociale afstand lastiger zijn om met deze gevoelens om te gaan. Om jou te helpen hebben we verschillende hulpmogelijkheden onder elkaar gezet.

 

Hulp voor publiek tijdens de coronatijd

Op deze webpagina deelt ARQ informatie over onder andere omgaan met stress en met de onzekerheden. Je leest ook meer over verlies, rouwen en rituelen in de coronatijd. Vanwege de veranderende situatie zullen de documenten vernieuwd worden bij nieuwe inzichten.

Publieksinformatie

Ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Heb je een luisterend oor nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Bel dan de Rode Kruis Hulplijn 070 445 5888. Dit nummer is van maandag tot en met zondag bereikbaar tussen 09:00 en 21:00 uur. Of vul het formulier in en geef direct je hulpvraag door.

Naar het formulier

Handige tips voor omgaan met corona

De huidige thuisblijfsituatie door de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier als ouder mee om?

Lees er alles over op de coronapagina van het Nederlands Jeugdinstituut.

Naar de tips

IC Connect voor (voormalig) ic-patiënten

IC Connect helpt patiënten en naasten. Tijdens de IC-periode, maar ook daarna, als het leven weer opgepakt moet worden.

Samen voor jou, in de intense tijd tijdens of na een intensive care opname.

Ga naar IC Connect

Kijk ook eens op

Veelgestelde vragen over coronastress

 • De Luisterlijn: Bij zorgen, verdriet of een luisterend oor

  Bel 0900 0767 (normaal tarief) voor een vertrouwelijk gesprek. (24/7 bereikbaar). Chatten of mailen kan ook via deluisterlijn.nl.

 • ANBO: Voor ouderen die verlegen zitten om een praatje

  ANBO beseft heel goed dat het voor jou heel vervelend is. Misschien zit je op dit moment wel alleen thuis. Of je maakt jezelf ongerust en weet niet wat je wel en niet kunt doen. Wil je graag iemand spreken? Bel ANBO dan op via telefoonnummer: 0348 466 666 (dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur).

  Overigens kan iedereen die dat wil een lieve videoboodschap maken om ouderen een hart onder de riem te steken. Doe jij mee? Stuur dan je vlog naar hartonderderiem@anbo.nl.

 • De Kindertelefoon: Voor alles wat jou bezighoudt

  We snappen dat deze tijd best wel spannend en onzeker is. Misschien maak je je wel zorgen om familie of vrienden, school of voel je je alleen en is het thuis niet fijn. Daarom is De Kindertelefoon er juist nu!

  Ga naar de Kindertelefoon

 • MIND Korrelatie: Anoniem contact met een hulpverlener

  MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. Ze geven individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online.

  Ga naar MIND Korrelatie

 • Mantelzorg en het coronavirus

  Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor jouw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Op de website van de landelijke vereniging voor mantelzorgers vind je antwoorden op vragen die zij binnen krijgen.

  Ga naar de coronapagina van Mantelzorg.nl