InwonersCoronaCorona­vaccinatieCoronavaccin­atie in de wijk
Publicatiedatum: 18-08-2021 om 03:42 uur
Laatste update: 21-09-2021 om 15:41 uur

Coronavaccinatie in de wijk

GGD West-Brabant is gestart met vaccineren tegen corona in een ‘prikbus’ of in wijkcentra in verschillende dorpen en wijken. Iedereen die nog niet is gevaccineerd kan hier zonder afspraak voor zijn of haar eerste coronaprik terecht. De bus is een aanvulling van de bestaande vaccinatielocaties, geen vervanging daarvan. Mensen met een bestaande vaccinatie-afspraak bij een reguliere locatie worden niet in de prikbus gevaccineerd. Ook niet wanneer je de afspraak (voor je tweede vaccinatie) hebt laten vervallen.

 • Steenbergen: Stella Maris (Good Morning) (Kapelaan Kockstraat 91)
  Dinsdag 21 september 9.00 tot 20.00 uur
 • Made: Raadhuisplein
  Woensdag 22 september: 10.00 tot 19.00 uur
 • Terheijden: Dorpsplein
  Donderdag 23 september: 10.00 tot 19.00 uur
 • Lage Zwaluwe: Pastoor van Hooijdonklaan (vlakbij supermarkt Jumbo)
  Vrijdag 24 september: 10.00 tot 19.00 uur
 • Zundert: Markt  (voor het raadhuis)
  Zondag 26 september: 10.00 tot 19.00 uur
 • Schijf: Camping de Witte Plas
  Zondag 26 september: 10.00 tot 19.00 uur
 • Etten-Leur: Markt
  Woensdag 29 september: 10.00 tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is niet nodig. Neem wel een legitimatiebewijs mee. Ben jij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs? Kom dan zonder. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Je kunt kiezen voor een vaccinatie met Janssen of Pfizer. Een vaccinatie met Janssen heeft als voordeel dat je met één prik klaar bent. Lees hier alle informatie over coronavaccinaties in het Nederlands en hier in andere talen.

Veel gestelde vragen over een coronavaccinatie in de wijk

 • Kan ik zo binnenlopen?

  Ja, iedereen die nog geen afspraak heeft voor een coronavaccinatie is welkom bij de prikbus. De prikbus is alleen bedoeld voor eerste prikken.

 • Ik heb mijn eerste prik gehad. Kan ik bij de bus mijn tweede prik halen?

  Dat is helaas niet mogelijk. De prikbus is een aanvulling op de bestaande vaccinatielocaties, niet een vervanging daarvan.

 • Wat moet ik meenemen?

  We vragen je om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Paspoort (Nederlands of buitenlands), rijbewijs, identiteitskaart, verblijfsvergunning.

 • Wat als ik geen legitimatiebewijs heb?

  Ben jij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs? Neem dan een (verzekerings)pasje met je burgerservicenummer (BSN) mee. 

 • Heb je geen pasje waar je BSN-nummer op staat?

  Dan zoeken we samen naar een andere oplossing.

 • Wat als ik geen Digid heb?

  Een DigiD is niet noodzakelijk voor het krijgen van een vaccinatie.

 • Kunnen mensen van alle leeftijden komen?

  Iedereen vanaf 12 jaar kan een vaccinatie krijgen.
  Ben je 16 of 17 jaar? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren.
  Ben je jonger dan 16 jaar? Dan beslis je samen met je ouders of verzorgers over vaccinatie. Jij en je ouders of verzorgers kunnen je op allerlei manieren laten informeren voordat jullie een keuze maken. Wanneer je alleen naar de prikbus komt gaan we altijd na of een ouder/verzorger betrokken is geweest bij het maken van de keuze om je te laten vaccineren. Ben je het niet eens met je ouders? Dan is jouw mening doorslaggevend als je goed weet waar vaccinatie over gaat.

 • Kan ik een vaccin kiezen?

  Wij vaccineren met Janssen of Pfizer. Na één vaccinatie met Janssen ben je beschermd. Als je voor Pfizer kiest, is een tweede afspraak op een van onze vaste locaties nodig.

 • Krijg ik een bevestiging van vaccinatie op papier mee?

  Je ontvangt een bevestiging van de vaccinatie per e-mail of post.

 • Krijg ik een stempel in mijn gele boekje?

  Ja, wij registreren de vaccinatie ook in het gele boekje. Neem zelf het gele boekje mee naar de prikbus.

 • Kan iemand zonder Nederlands paspoort een vaccinatie krijgen?

  Ja. Met een geldig legitimatiebewijs kunnen we iedere vaccinatie registreren. Dat kan ook een buitenlands legitimatiebewijs zijn.

 • Hoe veilig is het coronavaccin?

  Coronavaccins moeten voldoen aan dezelfde strenge eisen als andere vaccins. Veiligheid staat voorop. Elk coronavaccin dat wordt goedgekeurd, is op tienduizenden mensen getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. De ontwikkeling en beoordeling gaan sneller dan gebruikelijk. Dat kan omdat wereldwijd onderzoeken naar vaccins gelijktijdig worden uitgevoerd en kennis wordt gedeeld. Dat scheelt tijd. Coronavaccins worden dus net zo zorgvuldig ontwikkeld als andere vaccins, zoals het bekende DKTP-vaccin, dat ervoor heeft gezorgd dat een ernstige ziekte als polio niet meer voorkomt in Nederland.

  Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordelen alle vaccins. Zij toetsen de vaccins op veiligheid, betrouwbaarheid en werkzaamheid. Als er enige twijfel is over een vaccin, dan wordt het niet toegelaten in Nederland. Meer informatie lees je op de website van de Rijksoverheid

  Een vaccin tegen het coronavirus kan een einde maken aan de coronacrisis in Nederland. De vaccinatie tegen het coronavirus is vrijwillig. Met een vaccinatie tegen het coronavirus bescherm je uiteindelijk jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen. Als genoeg mensen zijn gevaccineerd kan corona niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen.

  Bekijk hier de factsheet 'Een goed werkend en veilig coronavaccin'