Overslaan en naar de inhoud gaan
Mijn kindWegwijs in mediaopvoeding voor jouw kleintje

Wegwijs in mediaopvoeding voor jouw kleintje

In samenwerking met een aantal JGZ-organisaties organiseren we een webinar 'Wegwijs in mediaopvoeding voor jouw kleintje' voor opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 6 jaar.

 

De leefomgeving van kinderen medialiseert in rap tempo. Ook bij de allerkleinsten. Of het nu gaat om swipende peuters, dreumesen die op youtube filmpjes kijken of speelgoed dat verbonden is aan het internet: voor kinderen van nu is media een vast onderdeel van het leven. Dat kan voor jou als opvoeder veel vragen oproepen. Hoe pak je die mediaopvoeding nu het beste aan?

Inhoud webinar

Van 5 t/m 12 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats! Door het hele land wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Voor iedereen geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op je kind. Door een kind vanaf het begin te begeleiden bij het gebruik van media, creëer je een goede basis voor zowel je kind maar ook voor jezelf als ouder. In dit webinar krijg je tips hoe dit op de juiste manier aan te pakken.

Dit webinar is een initiatief van CJG Rijnmond, GGD Drenthe, GGD Hart voor Brabant, Yunio Jeugdgezondheidszorg, GGD West-Brabant en GGD Zaanstreek-Waterland. 

Aanmelden voor het webinar

Deel cursus