Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMijn kindContact­momenten10 jaar speciaal (basis)onderwijs

Contactmoment 10 jaar op het speciaal (basis)onderwijs

GGD West-Brabant heeft aangepaste gezondheidsonderzoeken voor leerlingen die het speciaal (basis)onderwijs volgen. We nemen wat langer de tijd voor je kind.

Tijdens de afspraak

 • Bespreken we hoe het gaat met je kind.
 • Bekijken we de groei en ontwikkeling van je kind.
 • Meten en wegen we je kind.
 • En doen we mogelijk een ogen- en orentest

We vragen ouders om bij het onderzoek aanwezig te zijn.

Het gezondheidsonderzoek stemmen we af op de gezondheid van je kind. Zo kan het zijn dat je kind minder onderzoeken krijgt.

Wat is een ogentest?

Veel gestelde vragen

 • Waarom heb ik nog geen oproep gehad?

  Niet alle kinderen uit de klas krijgen tegelijkertijd een oproep. We verdelen de onderzoeken over het hele jaar. Het kan dus zijn dat jouw kind (of een vriendje/vriendinnetje) nog geen oproep heeft gehad. Geen zorgen, dit volgt later. Op het moment dat jouw kind aan de beurt is, krijg je van ons een brief met alle informatie. 
   

 • Ik heb geen toegang tot het dossier van mijn kind. Wat nu?

  Is je kind 12 jaar of ouder?

  Het Ouderportaal Mijn Kind is een elektronisch medisch dossier van je kind. De wet bepaalt dat je als ouder(s)/verzorger(s) daar tot je kind 12 jaar is altijd in mag kijken. Je kan dan met je eigen Digi-D inloggen. Is je kind 12 jaar of ouder? Dan moet je kind toestemming geven aan de ouder(s)/verzorger(s) om het dossier in te kunnen zien. Je kind kan dan zelf inloggen met een eigen Digi-D in het Ouderportaal Mijn Kind. Als je kind het goed vindt kan je dan als ouder(s)/verzorger(s) meekijken.

  Meer informatie vind je op: Kan ik als ouder het medisch dossier van mijn minderjarige kind inzien? | Rechten van patiënt en privacy | Rijksoverheid.nl

  Is je kind jonger dan 12 jaar?

  Krijg je nog steeds een melding dat je geen toestemming hebt? Neem dan contact met ons op, dan kijken we even met je mee. Dat kan via het Bedrijfsbureau JGZ via 088- 639 2051 of via  Bedrijfsbureau.jgz@ggdwb.nl.

  Heeft je kind (nog) geen eigen Digi-D? Je kunt online eenvoudig een Digi-D aanvragen. Tot 14 jaar mag je als ouder(s)/verzorger(s) je kind helpen om een Digi-D aan te vragen. Vanaf 14 jaar moet je kind zelf de aanvraag doen. Meer informatie vind je op: DigiD aanvragen | DigiD

 • Ik wil bezwaar maken. Waar kan ik dit doen?

  Heeft je kind onlangs een uitnodiging gehad voor een gezondheidsonderzoek en wil je niet dat je kind deelneemt? Neem hiervoor contact op het met het Bedrijfsbureau JGZ via 088-639 20 51 of via bedrijfsbureau.jgz@ggdwb.nl. Vermeld in de e-mail de naam en geboortedatum van je kind.

  Heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Wacht dan tot je de uitnodigingsbrief hebt ontvangen. Je ontvangt een uitnodigingsbrief bij de leeftijd van 5 en 10 jaar.

 • Hoe verwerken wij de gegevens?

  De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek komen in het digitaal dossier van het kind. Bijvoorbeeld de uitslagen van de ogen- en gehoortest, lengte en gewicht. De vragenlijst zelf wordt niet opgeslagen in het kinddossier.

  De vragenlijsten geven een goed beeld van de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. We gebruiken de lijsten voor wetenschappelijk onderzoek en om advies te geven aan scholen en de gemeente. Alle informatie verwerken wij anoniem waardoor het niet te herleiden is om welk kind het gaat.

  Voor meer informatie zie de privacypagina van jij en je gezondheid Privacy – Jij en je Gezondheid