Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersMijn kindJeugdgezondheidszorg 0-4 voor de stad Breda
InwonersMijn kindJeugdgezondheidszorg 0-4 voor de stad Breda

Jeugdgezondheidszorg 0-4 voor de stad Breda

Vanaf 1 januari 2024 voert GGD West-Brabant de Jeugdgezondheidszorg 0 tot 4 jaar voor de stad Breda uit. 

Door het besluit van de gemeente Breda komt de gehele Jeugdgezondheidszorg van 0 tot 18 jaar bij GGD West-Brabant te liggen. Dit doen wij al voor de omliggende dorpen van Breda: Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout en voor een groot deel van de regio West-Brabant. Wij zijn trots dat we als GGD West-Brabant nu de doorgaande lijn van de Jeugdgezondheidzorg 0 tot 18 jaar ook in de stad van Breda mogen gaan uitvoeren.

Wat betekent dit voor jou?

Afspraken bij de GGD

De afspraken op het consultatiebureau vinden vanaf 1 januari 2024 plaats bij GGD West-Brabant. Afhankelijk van de leeftijd van je kind ontvang je binnenkort automatisch een uitnodiging voor een afspraak. Je hoeft hiervoor niet zelf contact op te nemen met de GGD.

Maak je je zorgen over de groei van je kind en wil je eerder dan de afspraak contact met een verpleegkundige of arts? Kom dan langs op één van de inloopspreekuren of neem contact met ons op via het Bedrijfsbureau JGZ.

Toegang geven tot dossier

Om jouw kind goede zorg te bieden heeft GGD West-Brabant toestemming nodig om het dossier van jouw kind in te zien. De JGZ-medewerker kan dan bijvoorbeeld zien welke ziektes en/of allergieën jouw kind heeft en wat de groeiontwikkeling van je kind is. Neem contact op met Jong JGZ om het dossier van je kind over te dragen aan GGD West-Brabant. Dat kan via contact@jongjgz.nl. 

GGD-locaties

Onze consultatiebureaus in de stad Breda zijn:

 • Breda Noord-Oost / Centrum: Doornboslaan 225-227, 4816 CZ Breda
 • Breda Noord-West: Voorerf 29, 4824 GM Breda
 • Breda Zuid-Oost: Mathenessestraat 41B, 4834 EA Breda (open eind februari) 
 • Breda Zuid-West: locatie volgt

Inloopspreekuren

Heb je een vraag over de groei, opvoeding of gezondheid van je kind? Je bent welkom op het inloopspreekuur. Je hoeft geen afspraak te maken.

Op onderstaande momenten is er inloopspreekuur.

Locatie Doornboslaan

Er is voorlopig geen inloopspreekuur op deze locatie. Je bent welkom op inloopspreekuren van andere locaties. Is dit voor jou niet mogelijk? Bel dan met het Bedrijfsbureau JGZ via 088 639 20 51. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Locatie Voorerf

Donderdag 29 februari: – 9:00 tot 12:00 uur

 

Locatie Mathenessestraat

Maandag 26 februari: 9.00 tot 12.00 uur

 

Je mag ook langskomen op de inloopspreekuren van de omliggende dorpen. Bekijk de locatiepagina van Bavel, Prinsenbeek en Teteringen voor de data en tijden.

Veel gestelde vragen

 • Wat gaat er gebeuren voor de jeugdgezondheidzorg in Breda?

  Tot en met 31 december 2023 voeren GGD West-Brabant en Jong JGZ allebei een gedeelte van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in Breda uit. De kinderen van 0 tot en met 3 jaar krijgen zorg van Jong JGZ en de kinderen van 4 tot 18 jaar krijgen zorg van de GGD. Vanaf 1 januari 2024 gaat GGD West-Brabant ook de Jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4 jaar in de stad Breda uitvoeren.

 • Waarom deze verandering voor de jeugdgezondheidzorg in Breda?

  De gemeente Breda geeft opdracht welke organisatie de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) gaat uitvoeren. Tot 31 december 2023 heeft Jong JGZ deze opdracht. De gemeente Breda heeft opnieuw gekeken wie de opdracht gaat uitvoeren vanaf 1 januari 2024. Na een uitgebreid onderzoek is er gekozen om opdracht voor de Jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4 jaar bij de GGD West-Brabant neer te leggen. Dit betekent dat GGD West-Brabant vanaf 1 januari 2024 de Jeugdgezondheidzorg 0 tot 18 jaar gaat uitvoeren.

 • Moet ik zelf een afspraak maken?

  Nee, dat is niet nodig. Je ontvangt automatisch een uitnodiging op het moment dat je kind aan de beurt is voor een afspraak. Je bent uiteraard ook (eerder) welkom op het inloopspreekuur. Zorg er wel voor dat GGD West-Brabant het dossier van jouw kind kan inzien

 • Ik zie geen gegevens van mijn kind in het Ouderportaal. Wat nu?

  Mogelijk is het dossier van jouw kind nog niet verhuisd naar GGD West-Brabant. Bijvoorbeeld vanuit Jong JGZ of een andere regio. Jij als ouder moet eenmalig toestemming geven dat een medewerker van GGD West-Brabant het dossier van je kind mag inzien. Dit kun je eenmalig doen in het Ouderportaal van de JGZ-organisatie.

  Voor Jong JGZ kan dit via ouderportaal.jongjgz.nl en dan via de tegel ‘vragenlijst’. 

  Heb je al toestemming gegeven voor het overdragen van het dossier? Dan duurt het mogelijk even voordat jij de gegevens van jouw kind kan inzien via het Ouderportaal van de GGD West-Brabant via mijnkind.ggdwb.nl.

 • Ik heb een vraag. Waar kan ik terecht?

  Maak je je zorgen over de groei of gezondheid van je kind en wil je eerder dan de afspraak contact met een verpleegkundige of arts? Neem dan contact met ons op via het Bedrijfsbureau JGZ via 088- 639 20 51.