Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsExplosieve toename aantal testafnames

Explosieve toename aantal testafnames

Op dit moment is er sprake van een explosieve toename in het aantal testafnames. Per dag worden er gemiddeld 200-300 afspraken per minuut gemaakt. Deze explosieve toename overstijgt alle verwachtingen en de GGD’en zetten alle zeilen bij om aan de enorme testvraag te voldoen.

We zien op dit moment een beweging in de totale testafnames, soortgelijk als rond de pieken in december 2020 en in februari/maart 2021. De verwachting is dat we de top nog niet bereikt hebben en zetten al onze capaciteit in om aan de stijgende vraag te voldoen. Dat betekent dat we blijven opschalen om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland getest kan worden. We hebben daarbij voor het eerst een week achter de rug waarin iedere dag de testafnames stijgen, dag op dag. Dit hebben we nog niet eerder gezien sinds we 1 juni 2020 zijn gestart met het testen van Nederland.

Extreem druk

Hierdoor is het momenteel extreem druk bij het maken van een testafspraak, zowel telefonisch als online. Het kan voorkomen dat je door deze enorme drukte wat verder moet reizen of wat langer moet wachten. Wanneer het te druk wordt bij de telefoonlijnen kiezen wij ervoor om mensen niet te lang in de wacht te laten staan. Als het te druk is krijg je een automatisch bandje te horen met het verzoek over 30 minuten nogmaals te bellen. Als veel mensen tegelijkertijd op coronatest.nl een afspraak proberen te maken – op dezelfde locatie – dan kan het voorkomen dat je tijdelijk geen opties te zien krijgt. Ook hier geldt, probeer het dan later nogmaals.

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

We zijn blij dat heel Nederland zich inzet om corona te bestrijden door zich te laten testen. Dus de dringende oproep aan iedereen: Klachten? Blijf thuis, houdt 1,5 meter afstand, laat je testen hou je aan de basismaatregelen!

Deel het artikel