Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsJouwGGD vernieuwd!

JouwGGD vernieuwd!

Het landelijke platform JouwGGD over gezondheid voor jongeren is vernieuwd! JouwGGD, (een samenwerking tussen álle jeugdgezondheidszorgorganisaties, bestaat sinds 2014. Ongeveer 1,5 miljoen jongeren bezochten JouwGGD in 2021. Favoriete thema’s waren: is lachgas echt zo slecht voor je? Hoe spreek je iemand aan op wie je verliefd bent? Hoe weet ik of ik een soa heb? Wat kan je doen als je je eenzaam voelt?

De betrouwbare content is in een nieuwe vorm gegoten, waardoor het extra goed leesbaar is op een mobiel. JouwGGD is nu ook gebruiksvriendelijker; jongeren kunnen nu via de gerelateerde artikelen sneller bij andere relevante content komen. Op de dagelijks geopende chat kunnen jongeren (12 -23 jaar) anoniem vragen stellen aan een jeugdverpleegkundige of jeugdarts. Die denkt dan met hen mee en zoekt samen met hen naar een oplossing, of biedt gewoon een luisterend oor. Ook kan de jongere op JouwGGD zelfhulpmodules doen over bijvoorbeeld somberheid, eenzaamheid of je zelfbeeld.

Regionale informatie

Op de vernieuwde website vind je artikelen, waarin meer regionale informatie staat voor de jongere. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de openingstijden van de soa-poli in de regio Utrecht;
  • een inloopspreekuur in regio Rotterdam;
  • extra ondersteuning voor school of de contactinformatie van de jeugdverpleegkundige in de buurt.

Blik op de toekomst

Sinds 2014 biedt JouwGGD betrouwbare informatie voor jongeren. Dit platform blijft in ontwikkeling door onze samenwerking met kennisinstituten en de jongeren zelf. Dit jaar komt er nog meer ruimte voor persoonlijke verhalen, wordt de regionale informatie steeds verder ingevuld en zijn we op zoek naar samenwerkingen om de online zelfhulp uit te breiden. Op deze manier bieden we jongeren preventief én in een vroeg stadium de juiste handvatten. Daarnaast helpen we hen om op de juiste plek om hulp te vragen. Geen vraag te gek!

Deel het artikel