Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsKiezen voor Janssen is nu mogelijk

Nog niet gevaccineerd? Kiezen voor Janssen is nu mogelijk

18-plussers die nog niet zijn gevaccineerd tegen corona en interesse hebben in een vrijwillige vaccinatie met het Janssen-vaccin, kunnen zich melden. Vanaf 23 juni 10.00 uur is hiervoor het telefoonnummer 0800-1295 van GGD GHOR Nederland geopend.

In de regio West-Brabant prikken we vanaf 25 juni met het Janssen vaccin alleen op de locatie Breepark. We hebben nu slots openstaan t/m 3 juli. De slots voor de weken 27 en 28 moeten nog opengezet worden. Dit doen we zodra we weten of er nog voldoende Janssen vaccin beschikbaar is.

Persoonlijke voorkeur voor Janssen

Het Janssen-vaccin is goedgekeurd en effectief. Eén prik is voldoende om volledig gevaccineerd te zijn. En zijn in Nederland 200.000 vaccins beschikbaar voor mensen die eigenlijk in aanmerking komen voor Moderna of BioNTech/Pfizer (mRNA-vaccins), maar een voorkeur hebben voor Janssen. Voor onze regio krijgen we een beperkt aantal vaccins van Janssen. De regel op = op geldt.

Een afspraak maken of omzetten

Mocht je al een afspraak hebben staan voor een vaccinatie met een mRNA-vaccin? Via het telefoonnummer 0800-1295 kun je deze bestaande afspraak omzetten naar Janssen.

Nog geen enkele afspraak gemaakt? Ook dan is het mogelijk om te kiezen voor de optie vrijwillig vaccineren met Janssen. Maar let wel op: de voorraad Janssen-vaccins is beperkt. Daarom is er geen garantie dat iedereen die dit vaccin graag wil, het ook krijgt. Dat maakt het verstandig om sowieso alvast een afspraak te maken voor een mRNA-vaccin. In de uitnodigingsbrief van het RIVM staat hoe.

Niet in aanmerking

Het RIVM adviseert zwangere vrouwen om zich alleen te laten vaccineren met een mRNA-vaccin. Janssen is geen mRNA-vaccin. Ook mensen die na 23 mei 2021 positief zijn getest op corona, komen vooralsnog niet in aanmerking voor vrijwillig Janssen. Mensen die eerder in mei positief zijn getest, kunnen even overleggen via 0800-1295 of er mogelijkheden zijn.

Als je al een eerste vaccinatie hebt gehad met een ander vaccin, krijg je ook de tweede met datzelfde vaccin. Het is dan niet mogelijk om gebruik te maken van de Janssen-keuzeoptie.

Risico’s gelezen en begrepen

De mensen die wel kunnen kiezen voor een vrijwillige vaccinatie met Janssen, moeten dit uit eigen, vrije keuze doen. Verder is het belangrijk dat je de informatie over eventuele risico’s hebben gelezen en begrepen. Die informatie is te vinden op: www.coronavaccinatie.nl

Maak een afspraak via 0800-1295

Heb je interesse in een vrijwillige Janssen-vaccinatie? Vanaf 23 juni om 10.00 uur kun je bellen naar 0800-1295 om een afspraak te maken. Zodra de vaccins op zijn, komt er een wachtlijst. Wie daarop staat, krijgt een sms-alert van GGD GHOR Nederland als er nieuwe vaccins beschikbaar zijn. De wachtlijst wordt bijgehouden op basis van het aantal verwachte leveringen van Janssen.