Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMarian Witte, burgemeester van Geertruidenberg, nieuwe bestuursvoorzitter GGD West-Brabant

Marian Witte, burgemeester van Geertruidenberg, nieuwe bestuursvoorzitter GGD West-Brabant

Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van 8 februari is unaniem besloten dat Marian Witte de nieuwe bestuursvoorzitter van GGD West-Brabant is vanaf vandaag. Zij volgt hiermee Miranda de Vries op die per 1 januari 2023 gestopt is als burgemeester van de gemeente Etten-Leur. Als gevolg hiervan is zij ook teruggetreden als voorzitter van de GR GGD West-Brabant.

Het dagelijks bestuur is van mening dat zij met Marian Witte, burgemeester van Geertruidenberg, een geschikte opvolger heeft gevonden. Vicevoorzitter Arjen van Drunen geeft aan ‘de GGD haalt met Marian Witte een voorzitter binnen met bewezen affiniteit en ervaring op het gebied van gezondheid. Marian is een stevige bestuurder die duidelijk richting kan geven aan de doorontwikkeling van de GGD.’

Vandaar dat het dagelijks bestuur vandaag met trots Marian Witte, burgemeester van Geertruidenberg, heeft voorgedragen als nieuwe bestuursvoorzitter van GGD West-Brabant. De leden van het Algemeen Bestuur stemden unaniem voor. In de zoektocht was het van belang dat de nieuwe voorzitter passie heeft voor het werkveld van de publieke gezondheid en veiligheid en affiniteit met strategische en bestuurlijke vraagstukken in het domein van de publieke gezondheid. Daarnaast is het belangrijk dat de voorzitter een verbinder is en een uitgebreid bestuurlijk netwerk heeft.

Marian Witte is enthousiast, heeft inhoudelijke kennis en ambitie en ziet ernaar uit om samen met onze partners publieke gezondheid en veiligheid verder op de kaart te zetten en te ontwikkelen.

‘Vanuit de rol als bestuursvoorzitter werk ik graag samen met de 16 West-Brabantse gemeenten aan het verkleinen van gezondheidsverschillen en het vergroten van de kans op gezond leven voor alle inwoners van West-Brabant. Ook zal ik ons West-Brabantse geluid laten horen op het landelijke niveau, samen met andere GGD- regio’s.’ aldus Marian.

GGD West-Brabant zet zich in voor het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid en veiligheid van alle inwoners en bezoekers van West-Brabant. Daarbij heeft de GGD extra aandacht voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Van baby tot ouderen. Voor mannen en vrouwen, en voor zieke en gezonde mensen. Samen werkt de GGD aan een gezond, veilig en gelukkig West-Brabant.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Kwart Brabanders nog onbekend met rabiës vaccinatie

Op reis
Op 28 september is het wereld rabiës dag. Rabiës (Hondsdolheid) is een levensgevaarlijke infectieziekte die die...
Kwart Brabanders nog onbekend met rabiës vaccinatie

Convenant voor OGGZ-partners

Mentale gezondheid
Het Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Team (OGGZ-team) in de regio West-Brabant West heeft vandaag een belan...
Convenant voor OGGZ-partners

Winactie stopshow met Gerard Joling

Rookvrije generatie
Wil jij ook stoppen met roken en kun je daarbij wel wat extra steun en gezelligheid gebruiken? We verloten nu 4...
Winactie stopshow met Gerard Joling