Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsMensen met een (ernstige) afweerstoornis ontvangen uitnodiging herhaalprik

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis ontvangen uitnodiging herhaalprik

Vanaf 19 april ontvangen mensen met een (ernstige) afweerstoornis een uitnodiging voor een herhaalprik (tweede booster) tegen corona. Dit gebeurt omdat zij onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening óf omdat zij bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. Zij ontvangen de uitnodiging per brief van hun medisch specialist.

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis lopen een groter risico op ernstige ziekte als zij besmet raken met het coronavirus. Zij kunnen minimaal drie maanden na hun boosterprik een herhaalprik halen. Deze herhaalprik is een mRNA vaccin van BioNTech/Pfizer of van Moderna. Het is niet mogelijk om zelf een keuze te maken.

Afspraak maken
Vanaf woensdag 20 april kun je met een afweerstoornis bij de GGD terecht voor een herhaalprik. In de uitnodigingsbrief staat hoe je een afspraak maakt.

Vragen of twijfels?
Vragen of twijfels over de herhaalprik kunnen besproken worden met de eigen medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl. Meer informatie over de herhaalprik voor mensen met een afweerstoornis vind je op de website van het RIVM.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

Teken actief, pas op voor tekenbeten

Gezonde Leefomgeving, Op reis
In het voorjaar kun je er weer lekker op uit, de natuur in. Maar in deze periode loop je ook kans op tekenbeten...
Teek

Hoe voorkomen we dat verouderde vakantieparken afglijden? Succesvolle pilot Oosterhout geeft inkijkje in de praktijk

Gemeenten
Een verouderde camping weer gezond maken én tegelijkertijd een nieuwe woonplek vinden voor de tijdelijke en per...