Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsStart aanmelden regionale Rookvrije Generatie Awards West-Brabant

Start aanmelden regionale Rookvrije Generatie Awards West-Brabant

Vanaf donderdag 21 oktober kun je een initiatief aanmelden dat een bijdrage heeft geleverd aan een Rookvrije Generatie in West-Brabant. Met deze regionale Rookvrije Generatie Awards zetten we mooie initiatieven die zich inzetten voor een Rookvrije Generatie in het zonnetje. De Awards worden dit jaar voor het eerst regionaal georganiseerd in West-Brabant na vier succesvolle landelijke edities.

Op steeds meer plekken zie je de rookvrij-bordjes verschijnen van sportverenigingen, kinderboerderijen, gemeentelijke speelplekken tot ziekenhuizen. Allemaal belangrijke stappen die ervoor zorgen dat ‘rookvrij’ steeds meer de norm wordt, zodat we kinderen kunnen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken.
‘In West-Brabant is er nog een lange weg te gaan als het gaat om rookvrij plekken. Hopelijk kunnen we – met deze Rookvrije Generatie Awards – initiatieven een impuls geven om daadwerkelijk aan de slag te gaan. We hebben met z’n alle de verantwoordelijkheid om nu in actie te komen om onze toekomstige generatie te beschermen tegen tabaksrook. Ik ben benieuwd welke inspirerende acties van de grond komen en in aanmerking komen voor de regionale Rookvrije Generatie Awards, aldus Clemens Piena, wethouder Oosterhout en ambassadeur van de Rookvrije Generatie in West-Brabant.

Aanmelden initiatieven

Vanaf donderdag 21 oktober 2021 t/m 15 april 2022 kan iedereen initiatieven aanmelden die een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie. Uit alle aanmeldingen worden een aantal initiatieven geselecteerd waar het publiek vanaf half mei 2022 op kan stemmen. Publiekstemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag en de andere 50% wordt door de jury toegekend. Eind juni 2022 maken we de winnaar bekend. Deze winnaar zetten we in het zonnetje én wint een geldbedrag van €500 om in te zetten voor een gezonde leefstijl voor zijn of haar initiatief. Aanmelden regionale Rookvrije Generatie Awards West-Brabant kan via: www.ggdwb.nl/awardsrookvrij

Landelijke Awards

Afgelopen jaren zijn er vier succesvolle edities van de Rookvrije Generatie Awards organisatie georganiseerd. Bekijk hier de winnaar van afgelopen jaren.

Deel het artikel

Gerelateerd nieuws

12 GGD’en gericht aan de slag om long- en huidkanker te voorkomen

, Preventie & gezondheid
Twaalf GGD’en krijgen financiering van KWF voor projecten die zich richten op betere zonbescherming en stoppen ...

Winactie stopshow met Gerard Joling

Wil jij ook stoppen met roken en kun je daarbij wel wat extra steun en gezelligheid gebruiken? We verloten nu 4...