Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsVaccinatielocatie Breda International Airport opent opnieuw haar deuren

Vaccinatielocatie Breepark sluit, locatie Breda International Airport opent opnieuw haar deuren

Veel mensen hebben hun coronavaccinatie inmiddels gehad of een (tweede) afspraak gemaakt. De grootschalige vaccinatiecampagne zit er op. We vinden het belangrijk de drempel voor het halen van een prik zo laag mogelijk te houden. Daarom (her)openen we locatie Breda International Airport op maandag 27 september voor prikken met én zonder afspraak. En sluiten we het tijdperk van vaccineren voor de massa, door de deur van locatie Breda Breepark op vrijdag 24 september voorgoed achter ons dicht te trekken.

De opening van vaccinatielocatie Breepark dit voorjaar, werd serieus aangepakt. De XL locatie leende zich uitstekend voor het optimaliseren van het aantal prikken per uur. Door de administratieve handelingen vooraf los te koppelen van het prikken, versnelden we het aantal prikken met een factor 3: van 20 naar 60 prikken per uur per prikker.

Stroom van mensen

De inrichting van dit proces (project ‘Steepen the Curve’) kwam tot stand door samenwerking van experts uit het logistieke vakgebied en docenten en studenten van Tilburg University en TU Eindhoven. Zij maakten inzichtelijk hoe de gigantische stroom van mensen én medewerkers zich het beste door de beschikbare ruimte konden bewegen. Want waar plaats je bijvoorbeeld de medewerkers die dagelijks talloze spuiten optrekken? Op drukke dagen waren deze vaccinvoorbereiders met wel 17 mensen aanwezig.

‘Operatie’ Breepark slaagde met vlag en wimpel en vanaf 8 maart werden op deze locatie ruim 379.000 vaccinaties gezet (49% van het totaal in West-Brabant). In de piekperiode werden er meer dan 1.000 diensten per week gedraaid, door medewerkers met een achtergrond in o.a. de horeca, het rode kruis en de verpleegkunde en deden studenten van Curio en Avans werkervaring op.

Voorbeeldfunctie

Breepark fungeerde als voorbeeldfunctie voor het land en zelfs minister De Jonge nam in maart een kijkje op de locatie. Daarna volgde een bezoek van de speciaal gezant van het ministerie van VWS, die de GGD en iemand uit het Steepen the Curve project vroeg om op Curaçao te helpen bij de organisatie van de vaccinatiecampagne.

Met de sluiting van Breepark komt een einde aan een bijzondere tijd. We bedanken iedereen die deze enorme operatie mogelijk maakte.

(Her)opening Breda International Airport in Bosschenhoofd

Vanaf maandag 27 september kun je op Breda International Airport terecht voor een prik met én zonder afspraak. Prikken zonder afspraak is alleen mogelijk voor een 1e vaccinatie en op = op (per dag is er een nieuwe voorraad). Wij plannen daarna een tweede afspraak voor je in.

Heb je al een afspraak ingepland? Dan kun je alleen op de afgesproken tijd en plaats terecht. Heb je al een eerste prik gehad? Dan kun je alleen op afspraak jouw tweede prik halen.

Locatie en tijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur.
Woensdag van 8.00 tot 19.00 uur.
(vanaf week 43 op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.00 tot 14.00 uur)

Neem je legitimatiebewijs mee. Ter plekke wordt een gezondheidsverklaring ingevuld.

Meer informatie over de vaccinatielocatie en de route er naar toe

 

Deel het artikel