Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersScholenSeksuele vorming
Publicatiedatum: 27-01-2022 om 11:42 uur
Laatste update: 08-12-2022 om 15:46 uur

Seksuele vorming

Het onderwijs speelt een belangrijke rol om jongeren te ondersteunen bij een positieve seksuele ontwikkeling. Met lessen over seksuele en relationele vorming op school krijgen leerlingen meer kennis over hun eigen lichaam, relaties en seksualiteit, worden zij zich bewust van verschillen in normen en waarden, leren zelf verantwoorde keuzes te maken en respectvol met elkaar om te gaan. Als leerlingen eraan toe zijn, leren ze op een positieve manier uitdrukking te geven aan seksualiteit en deze op een veilige, prettige en gewenste manier vorm te geven.

Wil jij ook aan de slag met seksuele vorming op school? Kijk dan op www.seksuelevorming.nl: dé website voor professionals in het onderwijs om seksualiteit in de klas bespreekbaar te maken.

Maak online seksuele intimidatie bij jongeren bespreekbaar

Online seksuele intimidatie is het ontvangen van ongewenste, beledigende, seksueel getinte berichten of het meemaken van ongepaste seksuele toenaderingen via sociale media of chatrooms. Jongeren die hier slachtoffer van zijn, ervaren vaak gevoelens van schuld en schaamte. Met de campagnefilm ‘Je bent niet alleen’ wil de GGD West-Brabant het taboe op online seksuele intimidatie bij jongeren doorbreken.

Laat de film zien, bespreek online seksuele intimidatie met jongeren en luister zonder oordeel. Zodat jongeren incidenten melden en hulp krijgen indien nodig. Wil je meer weten over het onderwerp? Of wil je tips om online seksuele intimidatie met jongeren te bespreken? Download dan deze folder met meer informatie.

Aandacht voor seksuele en gender diversiteit

Op school moet elke leerling zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn. Door in het onderwijs aandacht te hebben voor seksuele en gender diversiteit, draag je bij aan een veilige en inclusieve schoolomgeving.