Overslaan en naar de inhoud gaan
Veelgestelde vragenWelke gegevens verzamelen we en waarom?

Welke gegevens verzamelen we en waarom?

Tattoo- en piercingshops, seksbedrijven en evenementen

Voor onze taakuitvoering hebben we de persoonsgegevens van de betreffende ondernemer of organisator nodig. Die krijgen we van de gemeente of hebben we al in ons systeem wanneer het om een periodieke inspectie gaat. Bij persoonsgegevens gaat het om naam, geslacht, adres, woonplaats, geboortedatum en e-mailadres.

Kindercentra

Tijdens de inspectie vragen we behalve om persoonsgegevens ook om het Burgerservicenummer (BSN) en de diploma’s van de eerst verantwoordelijke van de kinderopvang. Daarmee beoordelen we of hij of zij voldoet aan de wettelijke eisen.

WMO

Tijdens een bezoek aan een WMO-aanbieder kan ons team vragen om de registratie van de aanbieder en om diploma’s en Verklaringen omtrent gedrag (VOG) van de medewerkers. Bij een kwaliteitsonderzoek naar aanleiding van een calamiteitmelding door een cliënt vragen we behalve om gegevens van de WMO-aanbieder ook de persoonsgegevens (naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum) van de cliënt. Overigens kan het bij kleine WMO-aanbieders zijn dat zakelijke en privégegevens door elkaar lopen, waardoor in een rapportage behalve de gegevens van de organisatie ook de persoonsgegevens staan vermeld.

Scheepsinspecties

Voor het uitvoeren van de inspecties hebben we naam, telefoonnummer en e-mailadres van de leidinggevende van het schip nodig. Na inspectie ontvangt de kapitein van het betreffende schip een internationaal geldig certificaat.