WebinarWebinars voor 55-plus
Publicatiedatum: 17-08-2021 om 03:18 uur
Laatste update: 23-09-2022 om 13:30 uur

Online informatiebijeenkomsten (webinars)

Regelmatig organiseren wij online informatiebijeenkomsten (webinars) voor 55-plussers over gezond ouder worden. Op deze pagina zie je welke webinars gepland staan en kun je vorige webinars terugkijken.

Webinars

Voorkomen van dementie. Hoe dan?

Tijdens deze online informatiebijeenkomst leggen wij uit wat dementie is en hoe je dementie kunt herkennen. We vertellen ook hoe je het risico op dementie kunt verkleinen, want je hebt zelf meer invloed dan je denkt! We geven concrete tips en delen kennis en inspiratie om de hersenen gezond te houden.

Aanmelden voor webinar 

Download de vragen en antwoorden 

Bewegen

Bewegen is op alle leeftijden belangrijk voor het lichamelijk en mentaal fit blijven. Het verlaagt bovendien de kans op (chronische) ziektes. Tijdens de online informatiebijeenkomst ‘bewegen’ vertellen wij je niet alleen meer over het belang van bewegen maar gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met oefeningen.

Kijk het webinar terug

Voeding

Gezonde voeding houdt je fit en gezond. Het bevordert de concentratie maar zorgt ook voor stevige botten en verhoogt de afweer.
In deze online informatie bijeenkomst geven wij je adviezen over gezonde voeding bij ouder worden.

Webinar terugkijken

Positieve gezondheid, zingeving en goed voor jezelf zorgen

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid die meer oplevert. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op jezelf als persoon, op veerkracht en op wat het leven betekenisvol maakt. Deze online bijeenkomst zoomt in op hoe je jouw eigen gezondheid ervaart, waarbij zingeving en goed voor jezelf zorgen ook belangrijke aspecten zijn.

Kijk het webinar terug

Slapen en fit wakker worden

Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Gedurende de slaap herstelt het lichaam zich, zowel mentaal als fysiek. Dit draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Tijdens de online informatiebijeenkomst ‘Slapen en fit wakker worden’ vertellen we je meer over het belang van goed slapen en geven we een aantal slaaptips.

Webinar terugkijken

 

Toekomst wonen begint nu!

Je voelt je fit en woont al jaren in een mooie woning in een fijne buurt. Toch wordt ook jij een dagje ouder. Wil en kun je hier blijven wonen? Hoe ziet jouw woontoekomst eruit? Denk je hier wel eens over na? Deze online informatiebijeenkomst geeft je praktische voorbeelden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Webinar terugkijken

De webinars voor 55 plus worden georganiseerd in samenwerking met Avans Hogeschool en KBO-Brabant.