Overslaan en naar de inhoud gaan
Publicatiedatum: 22-03-2022 om 12:35 uur
Laatste update: 30-03-2023 om 10:36 uur

Basisserie

Bij GGD West-Brabant kan iedereen van 12 jaar of ouder de basisvaccinaties – de basisserie – tegen corona krijgen. De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van Pfizer of Moderna.

Controleer altijd de openingstijden van de priklocatie bij jou in de buurt. Tijdens je eerste prik maken we meteen een afspraak voor je tweede prik.

Bekijk op de website van de Rijksoverheid of jij als minderjarige zelf mag beslissen of dat je toestemming van je ouders nodig hebt over jouw vaccinatie.

Voorwaarden vaccineren

Het aantal weken tussen de eerste en de tweede coronavaccinatie is afhankelijk van je leeftijd en van welk vaccin je hebt gehad. Voor kinderen die op hun 11e de eerste vaccinatie hebben gehad, maar inmiddels 12 jaar zijn geworden, geldt voor de tweede vaccinatie de procedure voor kinderen van 5 t/m 11 jaar. Dit betekent dat je telefonisch een afspraak moet maken voor de coronavaccinatie.

Heb je onlangs corona gehad? Ook het aantal weken tussen een coronabesmetting en de vaccinatie is afhankelijk van jouw situatie. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Voordelen van vaccineren

Als je volledig gevaccineerd bent tegen corona, is de kans kleiner dat je in het ziekenhuis belandt door corona dan wanneer je niet bent gevaccineerd. De kans dat je op de Intensive Care terechtkomt is nog kleiner.

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van vaccineren? Kijk dan eens op www.overvaccineren.nl van de Rijksoverheid.

Twijfel je over vaccineren en wil je jouw vraag stellen aan een medisch specialist? Bel dan naar de Twijfeltelefoon: 088-7555777.

Novavax en Janssen

Wil je geen mRNA-vaccin?
Dan kun je ook kiezen voor
Novavax of Janssen. Let op! Het Novavax en Janssen vaccin worden niet in onze regio en alleen op afspraak gezet. 

Op prikkenzonderafspraak.nl lees je op welke locaties je voor Novavax of Janssen terecht kan en hoe je een afspraak maakt. De actuele locaties zijn ook op te vragen via telefoonnummer 0800 – 1295.

Met of zonder afspraak

Je hebt niet altijd een afspraak nodig voor de basisserie (Let op! Het is altijd verplicht om een afspraak te maken voor de vaccinatie van kinderen van 5 tot en met 11 jaar).

Let op! Op dit moment moet je wel een afspraak maken voor een basisvaccinatie. Dat kan tijdelijk niet online, maar alleen telefonisch via 088-6392049. Let op! Dit geldt voor inwoners van de regio West-Brabant en NIET voor de herhaalprik, voor de herhaalprik maak je zoveel mogelijk online een afspraak.

Dit neem je mee:

  • Identiteitsbewijs.
  • Trek kleding aan waarbij je je bovenarm makkelijk kunt ontbloten.

Let op! De basisserie is niet op alle locaties te krijgen. Kijk goed in het locatie-overzicht waar je terecht kunt voor de basisserie.

Bekijk de locaties

Gerelateerd nieuws

Onderzoek combinatie griep-, pneumokokken- én corona herhaalprik van start

Corona­vaccinatie, Corona
GGD West-Brabant en Het Huisartsenteam Midzomerplein doen samen onderzoek naar het zetten van de griepprik (en ...
Onderzoek combinatie griep-, pneumokokken- én corona herhaalprik van start

Nieuwe vaccinatielocatie in Bergen op Zoom

Corona­vaccinatie, Corona
Op dinsdag 3 oktober starten we met vaccineren in Bergen op Zoom (Jacob Obrechtlaan 5). Met deze locatie bieden...
Nieuwe vaccinatielocatie in Bergen op Zoom

Najaarsronde herhaalprik tegen corona start op 19 september

Corona­vaccinatie, Corona
Vanaf maandag 19 september is het vernieuwde vaccin tegen corona op afspraak verkrijgbaar bij GGD West-Brabant....
Najaarsronde herhaalprik tegen corona start op 19 september