InwonersCoronaCorona­vaccinatieCoronatoegangsbewijs (QR code) aanvragen
Publicatiedatum: 09-12-2021 om 02:06 uur

Coronatoegangsbewijs (QR-code) aanvragen

Sinds 25 september is het coronatoegangsbewijs op meerdere plekken (zoals in de horeca, sportsector en bij evenementen) verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag óf een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat iemand hersteld is van corona.

Het coronatoegangsbewijs wordt ingezet op locaties waar het door het loslaten van de verplichte 1,5 meter afstand drukker wordt. Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig mogelijk samen komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het openen én open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit.

Hoe kan ik een coronatoegangsbewijs aanmaken?

Het coronatoegangsbewijs kan digitaal aangemaakt worden via de CoronaCheck-app of geprint worden via CoronaCheck.nl/print. Hiervoor is een DigiD nodig.

Geen mobiele telefoon, computer en/of printer?

Heb je geen mobiele telefoon of computer en wil je online een coronabewijs aanmaken? Of wil je een coronabewijs uitprinten, maar heb je geen printer?

  • Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur.
  • Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid; zij kunnen helpen met de CoronaCheck-app en het printen van een coronabewijs. Op deze manier kun je jouw coronatoegangsbewijs direct gebruiken.

Geen mogelijkheid om zelf een papieren coronabewijs te printen?

Heb je jouw gegevens met RIVM gedeeld of ben je door de GGD geprikt?

Dan kun je contact opnemen met 0800-1421. Je wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kun je met je BSN en je postcode (waarmee je staat ingeschreven bij de gemeente) een papieren coronabewijs aanvragen. Dit bewijs wordt per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit 5 dagen kan duren.
Ook begeleiders kunnen op deze manier een coronabewijs aanvragen voor een ander.

Aanvragen via de telefoon is een volledig geautomatiseerd proces:

  1. Je belt 0800 – 1421. Dit is de CoronaCheck helpdesk.
  2. Kies direct optie 1 ‘Wilt u een papieren bewijs en heeft u geen DigiD, smartphone of printer, kies 1.’ Je wordt nu doorverbonden met de printhelpdesk. Houdt je BSN en postcode bij de hand zodat je jouw bewijs makkelijk kunt aanvragen.
  3. Toets optie 1.
  4. Toets je BSN in.
  5. Als Correct toets 1.
  6. 4 cijfers postcode adres bij de gemeente ingeschreven.
  7. Als Correct toets 1.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen en ben je nog niet in het bezit van een coronatoegangsbewijs?

Neem dan contact op met GGD GHOR Nederland via ☎ 0800 5090

Heb je niet je gegevens gedeeld met RIVM of ben je niet door de GGD geprikt?

Dan kun je contact opnemen met de zorgverlener die je geprikt heeft. Deze kan dan een papieren coronabewijs voor je uitprinten.

Gerelateerd nieuws

Corona­vaccinatie

GGD West-Brabant opent fijnmazige vaccinatielocatie in Stadskantoor Breda

Inwoners die hun eerste of tweede coronavaccinatie willen halen, kunnen dat vanaf dinsdag 11 januari ook doen in het Stadskantoor van de gemeente Breda. Dankzij deze nieuwe pop-up vaccinatielocatie kunnen…
Corona­vaccinatie

GGD West-Brabant opent vaccinatielocatie in Bergen op Zoom

In antwoord op het versneld vaccineren van alle 18-plussers breidt GGD West-Brabant de vaccinatiecapaciteit in de regio verder uit. Vanaf dinsdag 4 januari opent de GGD een nieuwe locatie in…
Corona, Corona­vaccinatie

GGD West-Brabant breidt vaccinatielocaties uit

In antwoord op het versneld vaccineren van alle 60-plussers, breidt GGD West-Brabant de vaccinatiecapaciteit in de regio verder uit. Vanaf maandag 13 december neemt de GGD de grote hal van…