InwonersCoronaCorona­vaccinatieCoronatoegangsbewijs (QR code) aanvragen
Publicatiedatum: 09-12-2021 om 02:06 uur
Laatste update: 18-03-2022 om 12:21 uur

Coronatoegangsbewijs (QR-code) aanvragen

Sinds 25 september is het coronatoegangsbewijs op meerdere plekken (zoals in de horeca, sportsector en bij evenementen) verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag óf een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat iemand hersteld is van corona.

Het coronatoegangsbewijs wordt ingezet op locaties waar het door het loslaten van de verplichte 1,5 meter afstand drukker wordt. Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig mogelijk samen komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het openen én open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit.

Hoe kan ik een coronatoegangsbewijs aanmaken?

Het coronatoegangsbewijs kan digitaal aangemaakt worden via de CoronaCheck-app of geprint worden via CoronaCheck.nl/print. Hiervoor is een DigiD nodig.

Geen mobiele telefoon, computer en/of printer?

Heb je geen mobiele telefoon of computer en wil je online een coronabewijs aanmaken? Of wil je een coronabewijs uitprinten, maar heb je geen printer?

  • Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur.
  • Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid; zij kunnen helpen met de CoronaCheck-app en het printen van een coronabewijs. Op deze manier kun je jouw coronatoegangsbewijs direct gebruiken.

Geen mogelijkheid om zelf een papieren coronabewijs te printen?

Heb je jouw gegevens met RIVM gedeeld of ben je door de GGD geprikt?

Dan kun je contact opnemen met 0800-1421. Je wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kun je met je BSN en je postcode (waarmee je staat ingeschreven bij de gemeente) een papieren coronabewijs aanvragen. Dit bewijs wordt per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit 5 dagen kan duren.
Ook begeleiders kunnen op deze manier een coronabewijs aanvragen voor een ander.

Aanvragen via de telefoon is een volledig geautomatiseerd proces:

  1. Je belt 0800 – 1421. Dit is de CoronaCheck helpdesk.
  2. Kies direct optie 1 ‘Wilt u een papieren bewijs en heeft u geen DigiD, smartphone of printer, kies 1.’ Je wordt nu doorverbonden met de printhelpdesk. Houdt je BSN en postcode bij de hand zodat je jouw bewijs makkelijk kunt aanvragen.
  3. Toets optie 1.
  4. Toets je BSN in.
  5. Als Correct toets 1.
  6. 4 cijfers postcode adres bij de gemeente ingeschreven.
  7. Als Correct toets 1.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen en ben je nog niet in het bezit van een coronatoegangsbewijs?

Neem dan contact op met GGD GHOR Nederland via ☎ 0800 5090

Heb je geen BSN nummer en/of DigiD en ben je bij de GGD getest of gevaccineerd?

Dan ondervind je wellicht problemen met het aanmaken van je QR-code.

Ben je in het afgelopen jaar positief getest bij de GGD op het coronavirus óf meer dan 14 dagen geleden voor de tweede keer door de GGD gevaccineerd*? Of ben je meer dan 28 dagen geleden 1x gevaccineerd met het Janssen vaccin? En heb je geen Burger Service Nummer (BSN) óf wel een BSN maar geen DigiD, waardoor je geen QR-code in de CoronaCheck-app kunt ophalen? Via dit formulier kun je de juiste QR-code aanvragen.

* hierbij maakt het niet uit door wie je de eerste keer bent geprikt

Heb je niet je gegevens gedeeld met RIVM of ben je niet door de GGD geprikt?

Dan kun je contact opnemen met de zorgverlener die je geprikt heeft. Deze kan dan een papieren coronabewijs voor je uitprinten.

Gebruik je liever de Engelse versie? Do you prefer to use the English version?

De CoronaCheck-app is er ook in een Engelse versie. Hier lees je hoe je de taal in de app aanpast.

 

Gerelateerd nieuws

Corona­vaccinatie, Corona

Vaccinatielocatie Breepark sluit deuren en start vaccineren COVID aan de Heerbaan in Breda

Na een lange tijd sluiten de deuren van COVID-vaccinatielocatie Breepark in Breda. Vanaf 16 mei start GGD West-Brabant met vaccineren aan de Heerbaan in Breda. Hier combineren we testen en/of…
Corona­vaccinatie, Corona

“De GGD hielp me de veelzijdigheid van mijn talenten weer te ervaren”

Wie zijn de mensen die jou verwelkomen op de vaccinatielocatie, in de teststraat of die jou bellen voor bron- en contactonderzoek? Wat is hun achtergrond en wat drijft hen? In…
Coronatest, Corona, Corona­vaccinatie

Nieuwe openingstijden BCO, telefonie en administratie

Vanaf 1 mei zijn bron- en contactonderzoek, telefonie en de administratie van GGD West-Brabant op zondag gesloten. De nieuwe openingstijden zijn: maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00…